FOTO. Târgul de Crăciun de la Craiova și-a deschis porțile: o roată panoramică gigant, patinoar, căsuțe cu produse tradiționale și două milioane de beculețe au transformat Bănia

FOTO. Târgul de Crăciun de la Craiova și-a deschis porțile: o roată panoramică gigant, patinoar, căsuțe cu produse tradiționale și două milioane de beculețe au transformat Bănia

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar Craiova este primul mare oraș din România care a „furat” startul și-a inaugurat vineri seară, târgul dedicat Crăciunului. Două milioane de beculețe s-au aprins, iar mii de olteni au fost prezenți la eveniment, chiar dacă a plouat torențial

Craiova vrea să aibă un cuvânt de spus și anul acesta. Și nu doar în România, ci mai ales în Europa, acolo unde orașul este recunoscut internațional în ceea ce privește cele mai frumoase evenimente organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. 

Iar vineri seară, pe o ploaie torențială, oltenii au fost primii care au aprins luminile de sărbătoare și-au inaugurat oficial târgul de Crăciun, care va fi deschis publicului până pe data de 2 ianuarie 2024. 

La Craiova s-a inaugurat primul târg de Craciun din acest an

De la eveniment nu a lipsit nici primarul, Lia Olguța Vasilescu care a spus: „Anul acesta este un an special. Am încercat să facem un altfel de eveniment și să dăm o tematică, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. În această piață avem povestea lui Hans Christian Andersen, Crăiasa Zăpezii”.

Roată panoramică cu 140 de locuri adusă din Olanda

Târgul de Crăciun din Craiova se desfășoară în patru zone din oraș, conform oficialilor primăriei. În Centrul Vechi, în Piaţa William Shakespeare, în zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul. 

Cei mici sunt atrași cu un brad uriș, un carusel, un patinoar, dar și o roată panoramică adusă special din Olanda pentru acest târg. Aceasta are 140 de locuri, 40 de metri înălțime și i-au fost adăugate 200.000 de leduri.

Roata panoramică adusă special din Olanda

Pe lângă cele două milioane de leduri care au transformat Craiova în kilometrul zero al distracției, vizitatorii au la dispoziție 70 de căsuțe cu produse de sezon. 

De la mâncare tradițională, jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoși, waffles, burgeri, turtă dulce, dar și decorațiuni și cadouri lucrate handmade, globuri, jucătorii sau coronițe.

O să mă întrebați și de bani, dacă merită și costurile. Nu am tras încă linie, dar anul trecut am ieșit pe un profit de un milion de lei. Au fost bani care au intrat în bugetul local. Am demonstrat că acest oraș devine adevărata piața de Crăciun, unde se sărbătoresc cele mai frumoase Sărbători”

Lia Olguța Vasilescu, primar Craiova:
Patinoarul, un punct de atracție pentru cei mari și cei mici

De trei ori printre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa

Cei de la European Best Destinations, cel mai vizitat site de turism european au numai cuvinte de laudă pentru târgul organizat la Craiova și care a fost premiat de trei ori printre cele mai bune din Europa. 

Aceștia au realizat topul țărilor unde poți merge într-o vacanță de neuitat cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, dar să ai parte și de un târg de Crăciun care să-ți ofere o experiență fabuloasă. Iar târgul de la Craiova nu lipsește de pe listă. 

„Făcând din Craiova nu doar unul dintre cele mai bune Târguri de Crăciun din Europa, ci și cea mai bună destinație de lumini de Crăciun din România”, după cum notează cei de la European Best Destinations.

Târgul de Crăciun de la Craiova, printre cele mai frumoase din Europa

Târgul de la București se deschide pe 30 noiembrie

Și bucureștenii vor avea parte de un târg special cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Acesta va avea loc în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piața Constituției. 

„Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decorațiunile luminoase, căsuțele frumos ornate, deliciile tradiționale și internaționale, activitățile de poveste pregătite pentru toți vizitatorii, concertele de colinde și muzică specifică sărbătorilor, toate vor crea atmosfera magică a Crăciunului, chiar în inima orașului”, au anunțat oficialii primăriei. 

Peste 130 de căsuțe, Casa lui Moș Crăciun, ateliere specifice pentru cei mici, un carusel, o roată panoramică, dar și un trenuleț tematic vor fi principalele atracții ale târgului organizat de Primăria Capitalei.

Cele mai așteptate târguri din Europa

Pentru a avea partea de un Crăciun de poveste, pasionații de excursii în străinătate în perioada Sărbătorilor sunt la un click distanță de vacanța mult dorită. 

Pentru a alege cea mai frumoasă locație unde să mergeți de Crăciun și să aveți parte și de un târg pe măsură, cei de la European Best Destinations, cel mai vizitat site de turism european, au realizat un top pe care nu trebuie să-l ratați. 

Evenimente speciale și târguri de poveste vor avea loc în Zagreb (24 noiembrie – 31 decembrie 2023), Viena (11 noiembrie – 26 decembrie 2023), Praga (2 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024) sau Manchester (11 noiembrie – 22 decembrie 2023).

foto: Facebook.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *