FOTOREPORTAJ. Incursiune printre sute de delicatese. Cum e la Chocolate Saga, ediția de Crăciun a celui mai mare festival de ciocolată din România

FOTOREPORTAJ. Incursiune printre sute de delicatese. Cum e la Chocolate Saga, ediția de Crăciun a celui mai mare festival de ciocolată din România

Decembrie se apropie cu pași repezi ceea ce înseamnă că vine inclusiv perioada cadourilor și a Sărbătorilor de iarnă. Iar cum o cutie de bomboane sau o ciocolată este cel mai dulce cadou, în București s-a deschis cel mai mare târg de ciocolată.

Până pe 19 noiembrie, la Ghica House, în Centrul Vechi, peste 50 de expozanți din domeniul ciocolatei își prezintă colecțiile delicioase. 

„De la dulciuri și praline inedite la cadouri personalizate, pachete speciale și daruri de lux”, după cum anunță organizatorii evenimentului.

Ofertele sunt numeroase și pentru toate buzunarele. De la globulețe și decorațiuni de brad din ciocolată la bomboane cu zmeură, sfeclă, pătrunjel și cătină. Sau tablete de ciocolată din aur, dar și mai multe colecții  raw vegane sută la sută românești.

Delicatese din ciocolată pentru toate buzunarele

O cutie de bomboane de 25 sau 30 de praline cu ciocolată belgiană de cea mai înaltă calitate au prețuri cuprinse între 120 și 150 de lei. 

Sau praline speciale, în ediție limitată, pregătite special pentru Chocolate Saga, costă 65 de lei. 

Nu lipsesc nici arahidele sau stafidele, evident, tot în ciocolată. Prețurile pornesc de la 30 de lei până la 88 de lei, în funcție de gramaj.

Figurinele de ciocolată cu tematică de Sărbători nu lipsesc de la eveniment. Acestea au prețuri între 75 și 190 de lei, în funcție de mărime, gramaj și complexitatea procesului de creație. 

Evenimente speciale și degustări gratuite

Zilele de târg sunt animate și de mai multe demonstrații live susținute de cei mai talentați maeștri ciocolatieri români, „în care vor experimenta pictură în ciocolată, cum se fac pralinele și modelaje dulci pentru turtă dulce”.

Conform organizatorilor acestui eveniment, peste 50% dintre producătorii români de ciocolată prezenți la Chocolate Saga au cel puțin un premiu național sau internațional câștigat. 

Carmela Dragomir, Marinel Bejan și Vera Maxim sunt doar trei dintre românii premiați la nivel internațional pentru creațiile lor inedite și care participă la cel mai mare festival de ciocolată din România.

„Pralina perlă” se poate cumpăra de la târg

De exemplu, la târg se poate cumpăra „pralina perlă”, premiată în cadrul Black Sea Fish Festival. Vorbim despre o pralină din ciocolată albă fără zahăr, cu ganache de lămâie și spirulină cruncky.

Organizatorii au anunțat în prima zi a evenimentului că deținătoarea premiului celei mai bune praline din lume, Carmela Dragomir, este prezentă la eveniment și va arăta vizitatorilor în weekend cum se creează o pralină vegană.

Cei care vor merge la târg vor avea șansă să vadă „cum alunele, migdalele, fisticul vor fi îmbrăcate în ciocolată, arome și texturi în drajeuri minunate”, după cum spun organizatorii.

Programul este de la ora 10.00, sâmbătă până la ora 20.00, iar duminică până la 18.00. Prețul unui bilet de acces este de 10 lei.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *