Cetățean american, interzis pe viață în Filipine pentru că a scris „cuvinte obscene” pe formularul de imigrare

Cetățean american, interzis pe viață în Filipine pentru că a scris „cuvinte obscene” pe formularul de imigrare

Filipine a interzis pe viață accesul în țară pentru un călător american pe motiv că a scris „cuvinte obscene” pe un formular digital de imigrare și că a fost nepoliticos cu ofițerii de imigrare, scrie CNN.

Lui Anthony Laurence, în vârstă de 34 de ani, i s-a refuzat intrarea și a fost trecut pe o listă neagră permanentă ca urmare a comportamentului său aparent „lipsit de respect”, a declarat săptămâna trecută Norman Tansingco, comisarul Biroului filipinez pentru imigrație.

Potrivit comunicatului, Laurence sosise pe Aeroportul Internațional Ninoy Aquino din capitala Manila din Bangkok, Thailanda, cu un zbor Air Asia, pe 7 noiembrie.

Potrivit autorităților filipineze, la sosire, acesta ar fi „manifestat dispreț” față de un ofițer de imigrări când i s-a reamintit să completeze un formular de călătorie online și și-a aruncat pașaportul și telefonul mobil către un alt ofițer.

Comisarul pentru imigrație, Tansingco, a declarat în că: „După ce a verificat (informațiile lui Laurence) în sistemul nostru, ofițerul a descoperit că pasagerul a introdus o adresă inventată în Filipine, nu și-a inclus numele complet și a introdus cuvinte obscene la intrare”.

El a adăugat că ofițerii de imigrare au fost sfătuiți să dea dovadă de toleranță maximă, dar cetățeanul străin „a întrecut limita!”.

„Un astfel de comportament nu este doar lipsit de respect, ci subminează și eficiența sistemului”, a declarat comisarul.

Laurence, care a declarat pentru CNN că este un investitor imobiliar și că locuiește în țară cu intermitențe, contestă spusele autorităților de imigrare.

El a spus că a cerut ajutorul ofițerilor de imigrare, dar a fost refuzat când pentru că nu reușea să acceseze formularul de călătorie de pe telefonul său.

El a spus că a încercat de trei ori să completeze formularul, dar s-a frustrat și a introdus informații incorecte în încercarea de a „trece rapid de imigrare” pentru zborul său de legătură spre Cebu și că, de această dată, cererea a fost acceptată.

„Mi-am cerut imediat scuze, iar ofițerul de imigrări nu a fost interesat”.

„Chiar am scris și scuze ofițerului de imigrație, de care de asemenea nu a fost interesat”, a adăugat Laurence.

Laurence a declarat că autoritățile filipineze au reacționat exagerat și le-a acuzat că l-au privat de un proces echitabil, adăugând că nu i s-a dat niciun document oficial prin care să fie informat despre interdicție.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *