Coreea de Sud vrea să interzică consumul cărnii de câine pentru a pune capăt controverselor legate de acest obicei

Coreea de Sud vrea să interzică consumul cărnii de câine pentru a pune capăt controverselor legate de acest obicei

Coreea de Sud își propune să interzică consumul de carne de câine și să pună capăt controversei legate de acest obicei vechi, pe fondul creșterii gradului de conștientizare a drepturilor animalelor, a declarat vineri un reprezentant al partidului de guvernământ, potrivit Reuters.

Practica coreeană de a mânca câini a atras critici de peste hotare pentru cruzimea sa, dar a existat, de asemenea, o opoziție din ce în ce mai mare în țară, în special din partea tinerei generații.

„Este timpul să punem capăt conflictelor sociale și controverselor legate de consumul de carne de câine prin adoptarea unei legi speciale care să pună capăt acestei practici”, a declarat Yu Eui-dong, șeful politic al Partidului puterii populare, aflat la guvernare, la o întâlnire cu oficiali guvernamentali și activiști pentru drepturile animalelor.

Guvernul și partidul de guvernământ vor introduce un proiect de lege în acest an pentru a impune o interdicție, a declarat Yu, adăugând că, datorită sprijinului bipartizan așteptat, proiectul de lege ar trebui să treacă de parlament.bonzi.

Proiectele de lege împotriva cărnii de câine au eșuat în trecut din cauza protestelor celor implicați în această industrie și a îngrijorării legate de mijloacele de trai ale fermierilor și ale proprietarilor de restaurante.

Interdicția propusă va include o perioadă de grație de trei ani și sprijin financiar pentru ca întreprinderile să facă tranziția de la acest comerț.

Mâncatul cărnii de câine este o practică veche în peninsula coreeană și este considerată o modalitate de a trece peste verile toride.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *