Cel mai sângeros criminal rus a fost eliberat. Sașa Soldatul, lider al unei bande care opera la comandă, a ucis 22 de oameni, inclusiv finalista Miss Russia 1996

Cel mai sângeros criminal rus a fost eliberat. Sașa Soldatul, lider al unei bande care opera la comandă, a ucis 22 de oameni, inclusiv finalista Miss Russia 1996

Aleksandr Pustovalov, 57 de ani, cunoscut ca Sașa Soldatul, a fost eliberat dintr-o colonie de maximă securitate din Monino, regiunea Tver, au relatat RIA Novosti și Kommersant, după decizia luată de Tribunalul Interdistrital Nelidovski. Criminalul, care fusese condamnat în 1999, era liderul grupului Orehovskaia (OCG) și a fost acuzat de 35 de crime, însă doar 22 au fost dovedite.

Pustovalov și-a ispășit mai întâi pedeapsa în închisoarea centrală Vladimir, apoi a fost trimis la IK-9 Monino, regiunea Tver.

Condamnatul, care a cerut eliberarea condiționată de două ori, dar i s-a refuzat cererea de fiecare dată. A fost diagnosticat în temniță cu o boală gravă.

El va rămâne sub supravegherea forțelor de securitate încă trei ani după eliberare și trebuie să se prezinte la poliție o dată pe lună.

De asemenea, i s-a interzis să plece din Moscova, unde locuiește, și să-și părăsească casa pe timpul nopții

În anii 1990, după ce a servit în Marina rusă, Pustovalov a vrut să se alăture poliției antirevoltă, însă a picat testele.

El a devenit liderului grupului de crimă organizată Orehovskaia, specializat în omoruri la comandă, pe contract. 

A fost acuzat de 35 de crime, prins în 1999 și condamnat la 24 de ani de închsoare. În instanță, el a recunoscut că făcea „cea mai murdară muncă” și a declarat că, deseori, și-a dezmembrat victimele.

Sața Soldatul a fost arestat la 19 noiembrie 1999 și condamnat de Tribunalul Odințovo, Regiunea Moscova, la 24 de ani de închisoare într-o colonie penală de maximă securitate.

Printre cele mai faimoase crime ale lui Pustovalov se numără uciderea lui Aleksandr Solonik, cel mai faimos criminal din istoria Rusiei, și a iubitei sale, Svetlana Kotova, finalistă la concursul Miss Rusia 1996. Crima a fost executată în Grecia.

Pustovalov, supranumit „Sașa Soldatul”, este atât de cunoscut încât un articol amplu îi este dedicat pe Wikipedia.

Foto: capturi video Smotrim.ru

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *