Motanul Gacek, recomandat de Google drept cea mai tare atracție turistică din Szczecin, a fost pus la cură de slăbire: „Subțirel ca George Clooney”

Motanul Gacek, recomandat de Google drept cea mai tare atracție turistică din Szczecin, a fost pus la cură de slăbire: „Subțirel ca George Clooney”

După ce a trăit ani întregi pe străzi, iar faima sa a luat amploare, motanul Gacek, 5 ani, a fost adoptat și și-a găsit un nou cămin, relatează Insider și Notes from Poland. Evaluarea sa de pe Google Maps a fost eliminată.

Szczecin, orașul polonez port la Marea Baltică, avea o atracție turistică inedită: Gacek motanul cu mii de recenzii pozitive pe Google Maps.

A large black-and-white cat named Gacek has become the top-rated tourist attraction in the Polish city of Szczecin https://t.co/12dtKDye81

— Notes from Poland ?? (@notesfrompoland) February 9, 2023

Gacek, un motan alb cu negru, a trăit liber ani întregi, într-o cutie de pe stradă, iar felina a făcut titluri în toată lumea, The Guardian, New York Post ori Bild au scris despre „regele străzii Kaszubska”.

În 2020, un videoclip cu Gacek publicat de portalul de știri wSzczecinie a strâns peste 5 milioane de vizualizări.

Cu toate acestea, faima lui Gacek a dus și la îngrijorare cu privire la sănătatea lui: era „supraalimentat” de turiști veniți special pentru a-l întâlni.

În aprilie, Asociația pentru Protecția Animalelor din Szczecin (TOZ) l-a luat la tratament, după ce Gacek a fost consultat și suferea de probleme cu dinții și cu articulațiile tocmai din cauza greutății.

Veterinarul a recomandat, de asemenea, să slăbească 4-5 kg.

Unii locuitori au criticat acțiunile adăpostului, făcând apel ca animalul popular să fie înapoiat în stradă și acuzând adăpostul că încearcă să profite de pe urma faimei lui Gacek.

„A fost foarte greu pentru noi”, a reacționat adăpostul, pe Facebook, în septembrie. „O găleată de ură a fost turnată asupra noastră din multe părți. Dar a meritat, deoarece Gacek a fost adoptat și are o casă nouă”.

Imaginile împărtășite de adăpost săptămâna trecută arată modul în care pisica s-a transformat: „Are o greutate mult mai… sănătoasă”.

TOZ a mai dezvăluit că motanul nu se mai numește Gacek: „De acum înainte, spune-mi George… George Clooney în versiunea pisicească, da, ăsta sunt acum, se arată în postare. Sunt în formă și mă simt bine. Pot să alerg pe scări și sar pe blaturi”.

Adăpostul a adăugat că pentru a ajuta alte pisici să se bucure de „dieta-miracol” a lui Gacek, oamenii pot dona cutii de hrană pentru pisici sau pot contribui la o campanie de crowdfunding numită „Gacek cumpără hrană pentru cei fără adăpost”.

Până acum, donațiile totale au depășit deja ținta de 7.000 de zloți (1.600 de euro) stabilită inițial.

După ce Gacek și-a găsit o nouă casă și un nou nume, evaluarea lui de pe Google Maps a dispărut.

Evaluarea ridicată a pisicii depășise toate celelalte atracții turistice din Szczecin, inclusiv un castel al Ducilor de Pomerania care datează din 1346.

Cu toate acestea, Gacek sau, mai nou, George, a rămas foarte activ pe… Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Gacek (@kotgacekeveryday)

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *