Cel mai rapid roller-coaster din lume se va deschide anul viitor, în Arabia Saudită. Ce înălțime are și ce viteze se pot atinge

Cel mai rapid roller-coaster din lume se va deschide anul viitor, în Arabia Saudită. Ce înălțime are și ce viteze se pot atinge

Instalația Falcon’s Flight de la Six Flags Quiddiya, Arabia Saudită, va avea cel mai înalt punct la 195 de metri, iar pe roller-coaster se vor atinge viteze de 251 de kilometri pe oră, scrie Metro, care citează dezvoltatorul Intamin Amusement.

Falcon’s Flight va face parte din parcul tematic de lângă Riad, ca parte a inițiativei Vision 2030 a statului din Golf, și va fi gata anul viitor.

Noul roller-coaster va fi mai înalt decât „Exa Coaster” din Jackson, New Jersey, SUA, care deține recordul actual de punct maxim de înălțime, 141 de metri.
De asemenea, va depăși și recordul de viteză (Formula Rossa de la Ferrari World Abu Dhabi, 239 km/ h, curajoșii care se urcă trebuie să poarte ochelari de protecție).

Noua instalație va fi mai înaltă decât London Eye și se va înălța peste o pistă de curse de Formula 1, care va fi construită.

Vor fi șase trenuri, fiecare cu 14 locuri, două în vagonul din față și câte patru în celelalte trei vagoane, fiecare rând având propriul parbriz, eliminând nevoia de a purta ochelari de protecție. 

Falcon’s Flight has had it’s train unveiled and WOW! ? pic.twitter.com/XkGwe5YmsL

— JAXXN – ECHELON (@JAXXNCREATED) November 14, 2023

Proiectul a fost prezentat săptămâna aceasta de către Intamin în cadrul Expo-ului Asociației Internaționale a Parcurilor de Distracție și Atracții. Directorul executiv al Qiddiya, Philippe Gas, a declarat că „nu există nimic asemănător în altă parte”.

Six Flags Qiddiya este catalogat drept „un parc tematic care va doborî toate recordurile de distracție și divertisment în familie”, cu „o gamă de plimbări și atracții incredibile”.

Acesta este construit în Qiddiya, un oraș „la ușa Riadului”, dezvoltat de Fondul Public de Investiții (PIF) al Arabiei Saudite.

Arabia Saudită plănuiește o serie de așa-numite megaproiecte menite să-i reinventeze economia pentru a-și reduce dependența de petrol și gaze.

O parte a obiectivului Vision include atragerea a 27 de milioane de turiști interni și străini în țara arabă.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *