Doi actori maghiari au fost grav răniți, după ce au căzut de la balcon, în timpul piesei „Romeo și Julieta”, la Teatrul Național din Budapesta

Doi actori maghiari au fost grav răniți, după ce au căzut de la balcon, în timpul piesei „Romeo și Julieta”, la Teatrul Național din Budapesta

Actorii maghiari Ottó Lajos Horváth și Júlia Szász au căzut de la o înălțime de patru metri, după ce balustrada balconului care făcea parte din decorul piesei „Romeo și Julieta”, jucată la Teatrul Național din Budapesta, s-a rupt, a relatat Blikk. Incidentul s-a petrecut pe 10 noiembrie, în pauza dintre acte, iar cei prezenți nu au văzut scena. Spectacolul a fost anulat.

Ottó Lajos Horváth exersau în culise scena de balconului și au căzut de la o înălțime de patru metri, după ce o parte a decorului s-a rupt. Conform unei alte versiuni, actorului i s-ar fi făcut rău, a amețit și a căzut cu tot cu partenera sa în brațe peste balustradă.

Balustrada balconului s-a rupt. Foto: Teatrul Național, Zsolt Eöri Szabó

Pe baza relatării nepoatei sale, care a fost la spectacol, scriitoarea Kriszta Bódis a scris, pe rețelele sociale, că „răniții zăceau într-o baltă de sânge, iar actrița Júlia Szász a spus că nu vrea să moară”.

Până la sosirea salvatorilor, medicul internist Judit Balázsovics și rezidentul Markó Csanád au acordat primul ajutor.

Júlia Szász și Otto Lajos Horváth au fost transportați la Clinica de Traumatologie a Universității Semmelweis, cu leziuni ale membrelor și au fost operați în aceeași zi. Actrița a fost, între timp, externată.

Pe lângă recuperarea fizică, artiștii vor urma și un tramament psihologic.

Directorul-regizor a vrut să demisioneze

Directorul general Attila Vidnyánszky, cel care a și regizat piesa, este acuzat că nu s-a îngrijit de platoul care a pus viața actorilor în pericol, și-a anunțat demisia, însă aceasta a fost acceptată de ministrul Culturii și Inovării, János Csák.

Conform regulilor de organizare și funcționare ale Teatrului Național din Budapesta, directorul general „se îngrijește de condițiile materiale, personale și organizatorice ale activității artistice în aria sa de responsabilitate” și răspunde de supravegherea zonelor individuale de lucru.

Ancheta trebuie să acopere și problema responsabilității, „deoarece viața umană a fost pusă în pericol”.

Potrivit lui Győző Mihályi, președintele Sindicatului Muncitorilor din Teatru, instituția este obligată să încheie o asigurare de accident pentru actori tocmai din cauza unor astfel de situații.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *