Candidat unic, Viktor Orbán a fost reales șef al partidului aflat la putere în Ungaria. Atacuri la Bruxelles și Washington

Candidat unic, Viktor Orbán a fost reales șef al partidului aflat la putere în Ungaria. Atacuri la Bruxelles și Washington

Congresul partidului maghiar Fidesz, care a avut loc sâmbătă, 18 noiembrie, la Budapesta, l-a reales în fruntea acestuia pe premierul Viktor Orbán, 60 de ani, relatează Nepszava.

Rezultatul votului delegaților Fidesz era cunoscut dinainte, deoarece Orbán era singurul candidat pentru funcția de președinte al partidului. A primit 1190 de sufragii.

Nu au fost surprize nici la alegerea vicepreședinților partidului de guvernământ al Ungariei: delegații i-au votat pe cei patru actuali deputați ai lui Orbán: Szilárd Németh, Lajos Kósa, Gábor Kubatov și Kinga Gál.

Viktor Orbán a condus Fidesz din 1993 până în 2000 și din 2003 până în prezent. El a fost reales ultima dată la congresul partidului din noiembrie 2021.

Din 2010, Orbán este prim-ministru al Ungariei, iar în acest timp a reușit să-și consolideze puterea în jurul său și al partidului său.

Actualul guvern ungar are o narațiune critică față de Ucraina. Recent, și-a intensificat amenințările de a bloca începerea negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE din cauza presupusei opresări a drepturilor minorității vorbitoare de limba maghiară din Ucraina.

În cadrul congresului a luat cuvântul și Kelemen Hunor, liderul partidului Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), care a spus că „maghiarii sunt uniți și prin alte lucruri în afară de identitate națională: prin angajamentul națiunii maghiare față de ei”.

El s-a referit la alegerile pentru PE de anul viitor: „Trebuie să câștigăm, și voi, și noi!”.

Nu vom fi sclavii datoriilor lui Soros, nu vor fi războaie între bande și nu vor mai fi migranți în Ungaria! Ne vom proteja de tentativele străine care ne subminează suveranitatea și împotriva atacului Imperiului Soros de la Bruxelles și Washington în același timp.

Viktor Orbán, pe Facebook, după alegerea sa:
  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *