Bursucii au făcut tuneluri și au distrus terasamentul unei căi ferate în Germania, linia trebuie refăcută. La cât se ridică paguba

Bursucii au făcut tuneluri și au distrus terasamentul unei căi ferate în Germania, linia trebuie refăcută. La cât se ridică paguba

Bursucii au distrus terasamentul căii ferate dintre Unna și Fröndenberg, landul Renania de Nord-Westfalia, iar linia de cale ferată trebuie refăcută, transmite postul Westdeutscher Rundfunk.

Deutsche Bahn a anunțat renovarea pe termen lung a liniei de cale ferată, după ce bursucii au „subminat” terasamentul căii ferate pe o lungime de 11 kilometri. 

Renovarea va dura mai mult decât era planificat și va costa mult mai mulți bani.

„Prejudiciul” a fost descoperit acum un an. Inițial, Deutsche Bahn se aștepta la o renovare gestionabilă a rutei.

A fost injectat beton în locurile compromise, care ar fi trebuit să stabilizeze terasamentul și să-l facă de nelocuit pentru mamiferele omnivore.

În timpul verificărilor ulterioare, a devenit clar: bursucii au continuat să sape. Până în prezent, au fost descoperite 140 de vizuini de bursuc.

La câțiva metri sub șine există un sistem extins de tuneluri pentru bursuci.

Experții feroviari consideră că tunelurile au o lungime totală de 1,5 kilometri. Bârlogurile de bursuc sunt răspândite pe toată porțiunea terasamentului căii ferate, de la Unna la Fröndenberg.

Bahn Netz AG estimează că refacerea liniei va costa cel puțin 6 milioane de euro. 

Deoarece traseul trece printr-o zonă peisagistică și de protecție a păsărilor și o parte printr-o rezervație naturală, cercetările au trebuit să fie suspendate pe timpul verii până la obținerea unui permis special.

Pentru a descoperi vizuinele de bursuc, pe traseu trebuie tăiați copacii și tufișurile. Lucrarea este în derulare.

În locul trenurilor, navetiștii folosesc autobuze puse la dispoziție de autorități.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *