Recep Erdogan: Turcia va încerca să reconstruiască Gaza, dacă se ajunge la un armistițiu

Recep Erdogan: Turcia va încerca să reconstruiască Gaza, dacă se ajunge la un armistițiu

Turcia va face eforturi de a reconstrui infrastructura deteriorată, spitalele şi şcolile din Gaza dacă se va ajunge la un armistiţiu, le-a declarat, sâmbătă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ziariştilor în avionul cu care revenea de la Berlin, unde a avut convorbiri cu liderii germani, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Dacă se ajunge la un armistiţiu, vom face orice este necesar pentru a compensa distrugerea provocată de Israel. Vom face eforturi să reconstruim infrastructura deteriorată în Gaza şi să reconstruim şcolile, spitalele distruse, facilităţile de furnizare a apei şi energiei”, a transmis Recep Erdogan.

În cursul săptămânii, Recep Erdogan ceruse premierului israelian Benjamin Netanyahu să anunţe dacă are arme nucleare şi a reluat din nou subiectul sâmbătă în discuţia cu jurnaliştii, făcând apel la organizarea de inspecţii nucleare.

„Noi, Turcia, facem acest apel. Armele nucleare ale Israelului trebuie inspectate fără nicio îndoială înainte de a fi prea târziu. Vom monitoriza acest lucru”, a afirmat Recep Erdogan.

Președintele turc a mai spus că familiile israelienilor ţinuţi ostatici de Hamas i-au trimis o scrisoare prin care i-au cerut să intervină pentru a asigura eliberarea lor şi a spus că serviciile de informaţii turce au fost activate pentru a analiza această chestiune.

FOTO: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *