Cod roșu de vijelii și ploi la Constanța. Au fost emise mesaje Ro-Alert

Cod roșu de vijelii și ploi la Constanța. Au fost emise mesaje Ro-Alert

Ploaia și vântul au făcut prăpăd în Constanța, județul aflându-se, sâmbătă, 18 noiembrie, sub trei avertizări de vreme rea. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis, sâmbătă, două mesaje Ro-Alert prin care populația a fost avertizată să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și protecție, relatează ReplicaOnline. 

„Avertizare meteo – intensificări puternice ale vântului, care vor depăși la rafală 100 km/h. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!”, se arată în mesajul distribuit de IGSU.

Atenționarea meteo vine la scurt timp după un alt mesaj Ro-Alert emis de autoritățile din județul Constanța de ploi torențiale, care „vor acumula 30-50 l/mp”.

Mesajele Ro-Alert au fost emise în condițiile în care vremea rea a făcut ravagii în tot județul Constanța, iar în municipiul Constanța, Năvodari, Ovidiu, Lumina, Corbu s-a emis o avertizare de cod roșu de vânt și ploi abundente, valabil de sâmbătă, de la ora 21.00 și până duminică, la ora 1.00.

În municipiul Constanța, din cauza vijeliei, mai mulţi copaci au căzut sâmbătă pe carosabil, iar unul peste un autoturism, acoperişurile s-au desprins de pe două blocuri şi un balcon este în pericol de prăbuşire, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

De asemenea, din cauza ploii torențiale, mai multe artere importante din Constanța au fost inundate, informează Agerpres.

Un panou publicitar a fost spulberat de vântul puternic şi un copac a fost rupt, în nordul staţiunii Mamaia, iar la Năvodari, tabla de pe acoperişul unui bloc riscă să cadă, iar un copac a fost doborât pe stradă..

Copaci au căzut şi în localităţile Negru Vodă, Hârşova, în zona Hanul Morilor, precum şi între Amzacea şi Topraisar.

Pe podul dintre Mangalia şi 2 Mai, un fir de telefonie s-a desprins şi încurcă circulaţia rutieră.

Un stâlp de electricitate este în pericol de cădere în localitatea Lumina, iar la Biruinţa, o casă a rămas fără acoperiş.

Judeţul Constanţa s-a aflat sub cod portocaliu de ploi şi vânt puternic până duminică la ora 10.00, apoi, până la ora 18.00, sub cod galben de ploi şi vânt puternic. 

FOTO: Infotrafic Judeţul Constanţa (Facebook)

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *