Tânăra Ana a murit la concertul artistei Taylor Swift de la Rio de Janeiro. În ciuda căldurii din Brazilia, fanii nu au avut voie cu sticle de apă pe stadion

Tânăra Ana a murit la concertul artistei Taylor Swift de la Rio de Janeiro. În ciuda căldurii din Brazilia, fanii nu au avut voie cu sticle de apă pe stadion

Anei Benevides Machado, 23 de ani, a murit vineri, 17 noiembrie, la concertul artistei americane Taylor Swift din turneul Eras Tour de la Rio de Janeiro, relatează Bild, care citează publicația braziliană Folha. Familia acuză organizatorii că nu au permis accesul cu sticle de apă la show-ul de pe stadionul Nilton Santos și sugerează că tânăra a leșinat din cauza deshidratării.

60.000 de oameni au asistat la concertul superstarului american. Ana Benevides a leșinat în timp ce Taylor Swift a cântat „Cruel Summer”, a relatat prietenul ei, Daniele Menin, care a însoțit-o la concert,

„Am scos-o afară cu ajutorul securității și am fugit la centrul de prim-ajutor de pe stadion. Au avut grijă de ea și au dus-o la ambulanță”, a declarat Menin.

„Au încercat aproximativ 40 de minute să o resusciteze, însă fără succes”, a relatat, dărâmat, Menin.

Organizatorul spectacolului, Time4Fun, a precizat, pe Instagram, că paramedicii au asistat-o pe Benevides după ce aceasta a raportat că nu se simte bine.

Ea a fost transportată la spital, unde a murit o oră mai târziu, se arată în comunicatul companiei braziliene de divertisment.

Participanţii la concert au acuzat că nu li s-a permis să aducă sticle de apă pe stadion, chiar dacă la Rio şi în cea mai mare parte a Braziliei s-au înregistrat temperaturi record în această săptămână, pe fondul unui val de căldură periculos şi de durată.

Vineri, la Rio de Janeiro, temperatura maximă în timpul zilei a fost de 39,1 grade Celsius, dar s-a simţit mult mai cald.

„Ea a vrut să-și îndeplinească un vis și s-a întors moartă”, spune și tatăl Anei Benevides.

Mi-am pierdut singura fiică, o fată fericită și inteligentă. Ea se pregătea să obțină o diplomă în psihologie Nu am cuvinte să-mi exprim durerea.

Weiny Machado, pentru Folha:

tatăl disperat al Anei cere răspunsuri. Vrea să știe dacă fiicei sale i-a fost refuzată apa la concert și dacă a existat neglijență în acordarea asistenței.

„Vreau o investigație pentru a stabili dacă i-au interzis să vină cu apă la stadion. Nimic nu o va aduce pe fiica mea înapoi, dar sper că, dacă neglijența se va confirma, cineva va fi pedepsit pentru ca nimănui să nu i se mai întâmple asta, a completat Weiny Machado.

Poliția Civilă din Rio a cerut trimiterea cadavrului la Institului de Medicină Legală Afranio Peixoto, pentru efectuarea unei expertize.

Taylor Swift însăși a fost profund afectată după concertul ei: „Nici măcar nu pot spune cât de devastată sunt.

The first „1 2 3 LET’S GO BITCH!” in Brazil! #RioTSTheErasTour @taylornation13 pic.twitter.com/U5yjymTKNY

— mariana 🕰️🇧🇷 (@soitgoes_23) November 17, 2023

Starul american va mai susține două concerte pe același stadion în acest weekend.

Ministrul justiţiei, Flavio Dino, a declarat, la X, că ministerul va pune în aplicare „reguli de urgenţă” ca răspuns la această situaţie. Ulterior, el a anunţat că „sticlele de apă pentru uz personal, din material adecvat, vor fi permise” la concerte şi alte evenimente şi că producătorii de spectacole trebuie să ofere apă potabilă gratuită şi uşor accesibilă.

A partir de hoje, por determinação da Secretaria do Consumidor do Ministério da Justiça, será permitida a entrada de garrafas de ÁGUA de uso pessoal, em material adequado, em espetáculos. E as empresas produtoras de espetáculos com alta exposição ao calor deverão disponibilizar…

— Flávio Dino 🇧🇷 (@FlavioDino) November 18, 2023
  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *