Vremea face ravagii în țară. Furtuni, ploi și ninsori în peste jumătate din țară. 16 județe au fost afectate

Vremea face ravagii în țară. Furtuni, ploi și ninsori în peste jumătate din țară. 16 județe au fost afectate

Autoritățile au 2 avertismente RO-ALERT de vreme severă în județul Constanța, din cauza unei furtuni cu precipitații care a lovit litoralul. 

 

Canalizările nu au mai făcut deloc față în urma ploilor torențiale. Șuvoaiele de apă au acoperit în unele zone și trotuarele.

Situația în sistemul energetic determinată de condițiile meteo dificile SN Nuclearelectrica SA anunță, de asemenea, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat pertubații în sistemul energetic național.

Totodată, din cauza vântului foarte ridicat, turbinele eoliene au început să se oprească. Eolienele produc în prezent aproximativ 1400 MW, față de  2400 MW, cât erau programați.

UN REMORCHER UCRAINEAN A PIERDUT O BARJĂ

Tot din cauza condițiilor meteo extreme, un remorcher sub pavilion ucrainean a pierdut o barja maritima cu cereale, cu 3 oameni la bord, între localitățile Sf.Gheorghe și Năvodari.  Barja pluteșțe în derivă și nu pot fi trimise nave de cautare si nici elicoptere, din cauza vântului extrem de puternic.

În unele zone, curentul s-a întrerupt și oamenii au rămas în beznă.

Pe Autostrada Soarelui a nins viscolit.Zăpada s-a depus în aproape o treime din țară, după ce România a fost traversată de un ciclon polar.

În Bacău, viscolul a trântit la pământ mai mulți copaci.

Zăpada s-a depus și la Galați și Tecuci, unde temperaturile au scăzut sub 0 grade.

 

Peste 3.300 de pomperi au intervenit în zeci de localități din 16 județe. Zeci de case și mașini au fost avariate de copaci. În total, peste 140 de copaci au fost trântiți la pământ de vremea extremă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *