LIVETEXT | OMS spune că spitalul Al-Shifa din Gaza a devenit o „zonă a morţii” şi lucrează la un plan de evacuare

LIVETEXT | OMS spune că spitalul Al-Shifa din Gaza a devenit o „zonă a morţii” şi lucrează la un plan de evacuare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că o echipă de evaluare a vizitat sâmbătă Spitalul Al-Shifa din nordul Fâșiei Gaza şi lucrează la un plan de evacuare a spitalului. Potrivit OMS, experții săi au stat doar o oră în spital, din cauza problemelor de securitate. Membrii misiunii au descris spitalul ca fiind o „zonă a morţii” în care situaţia este „disperată”, spitalul nefuncționând din cauza lipsei de apă, combustibil, medicamente și alte produse esențiale. În spital se mai află 25 de lucrători medicali şi 291 de pacienţi, dintre care 32 de bebeluşi în stare critică, potrivit OMS.

08:0219-11-2023

OMS spune că spitalul Al-Shifa din Gaza a devenit o „zonă a morţii” şi lucrează la un plan de evacuare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că o echipă de evaluare a vizitat sâmbătă Spitalul Al-Shifa din nordul Fâșiei Gaza şi lucrează la un plan de evacuare a spitalului, transmite Reuters. Potrivit OMS, experții săi au stat doar o oră în spital, din cauza problemelor de securitate.

Membrii misiunii au descris spitalul ca fiind o „zonă a morţii” în care situaţia este „disperată”, spitalul nefuncționând din cauza lipsei de apă curată, combustibil, medicamente și alte produse esențiale, relatează Reuters.

„Semne de obuze și focuri de armă au fost evidente. Echipa a văzut o groapă comună la intrarea în spital și i s-a spus că peste 80 de persoane au fost îngropate acolo”, se arată în comunicatul OMS.

În spital se mai află 25 de lucrători medicali şi 291 de pacienţi, dintre care 32 de bebeluşi în stare critică, 22 de pacienţi pe dializă şi doi la terapie intensivă.

23:0218-11-2023

Hamas susține că 12.300 de oameni au murit în Fâșia Gaza de la începutul războiului

Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, susține că numărul morților în Fâșia Gaza a ajuns la 12.300 de când au început ostilitățile pe 7 octombrie.

Guvernul Hamas susține că printre morți se numără peste 5.000 de copii, alături de 3.300 de femei, iar alte 30.000 de persoane sunt rănite. Ministerul Sănătății a declarat anterior că nu mai poate da taxe exacte, deoarece luptele intense au împiedicat recuperarea cadavrelor.

Cifrele date publicității de gruparea Hamas nu pot fi verificate în mod independent și nu fac distincție între civili și teroriști și, de asemenea, nu fac diferența între cei uciși de atacurile aeriene israeliene și cei uciși în lansările eșuate de rachete palestiniene.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *