LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 634 | Atac cu drone asupra Kievului, pentru a doua noapte consecutivă, anunță Ucraina

LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 634 | Atac cu drone asupra Kievului, pentru a doua noapte consecutivă, anunță Ucraina

Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutivă, a declarat administrația militară a orașului. În tot acest timp, autoritățile ucrainene anunță că peste 3.800 de gospodării din regiunea Odesa nu au curent electric după atacurile cu drone rusești asupra infrastructurii energetice. Vremea nefavorabilă împiedică restabilirea alimentării cu energie. De partea cealaltă, rușii au anunțat că au doborât o dronă ucraineană care se îndrepta spre Moscova, sâmbătă.

07:3519-11-2023

Peste 3.800 de gospodării din regiunea Odesa, fără electricitate, după atacuri cu drone

Conglomeratul energetic ucrainean DTEK afirmă că peste 3.800 de gospodării din 13 zone din cadrul regiunii Odesa au rămas fără electricitate, a anunțat compania pe 18 noiembrie.

„În cursul serii, echipele noastre de urgență au reușit să restabilească energia electrică pentru 7.732 de locuințe care au fost întrerupte din cauza vremii nefavorabile. Mai mult de 3.800 de case din 13 localități din regiune rămân fără electricitate”, a declarat un reprezentant al companiei.

Inginerii încearcă să repare sistemele avariate de atacurile cu drone, dar vremea nefavorabilă împiedică lucrările.

07:2619-11-2023

Dronă ucraineană care se îndrepta spre Moscova, doborâtă de apărarea rusă

Unitățile de apărare aeriană rusești ar fi interceptat o dronă deasupra capitalei ruse, a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, într-o postare pe Telegram, duminică, potrivit The Kyiv Independent.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că drona a fost interceptată deasupra districtului municipal Bogorodskoye la ora locală 1:00 a.m.

Sobyanin a precizat că nu au fost raportate victime sau pagube. El a mai spus că serviciile de urgență lucrează la locul prăbușirii.

The Kyiv Independent nu a putut verifica independent rapoartele.

De la lansarea invaziei la scară largă a Rusiei, forțele ucrainene au vizat obiective militare, logistice și de infrastructură rusești în teritoriile ocupate și în interiorul Rusiei.

07:2119-11-2023

„Valuri” de drone rusești atacă Kievul pentru a doua noapte consecutivă

Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutivă, a declarat administrația militară a orașului, potrivit BBC.

Serhiy Popko, șeful administrației, a declarat că sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au lovit aproximativ 10 drone în Kiev și în împrejurimile sale.

Nu au fost raportate „pagube critice” sau victime, a spus el.

Între timp, autoritățile ruse au declarat că o dronă ucraineană care se îndrepta spre Moscova a fost doborâtă sâmbătă.

Ministerul Apărării a precizat că aeronava fără echipaj (UAV) a fost interceptată deasupra districtului Bogorodsky, la periferia nord-estică a capitalei.

20:5418-11-2023

Ucigașul jurnalistei Anna Politkovskaia, distins cu Ordinul de Vitejie pentru participarea la război

Serghei Hadjikurbanov, ucigașul jurnalistei Anna Politkovskaia, o critică a Kremlinului, eliberat din închisoare, a fost onorat pentru contribuția sa în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. a informat canalul de Telegram Baza, citând o cunoștință a făptuitorului, notează Bild. Bărbatul a fost distins cu Ordinul de Vitejie,

Novaia Gazeta a reladat Hadjikurbanov a ajuns comandant de batalion pe frontul din Ucraina.

În 2014, criminalul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Eliberarea și grațierea sa au fost anunțate în urmă cu câteva zile. În consecință, el luptă în Ucraina de la sfârșitul anului 2022.

Politkovskaia, ziaristă la Novaia Gazeta, a fost împușcată în fața apartamentului ei din Moscova, în octombrie 2006.

20:0018-11-2023

Medicii ruși cer eliberarea Sașei Skocilenko, artista condamnată la 7 ani în cazul etichetelor de preț împotriva războiului

Reprezentanții comunității medicale ruse au semnat scrisoare deschisă în sprijinul artistei Sașa Skochilenko, 33 de ani, care a fost condamnată la 7 ani de închisoare în cazul etichetelor de preț împotriva războiului, relatează Novaia Gazeta, portal editat în exil.

Cei 55 de semnatari ai scrisorii au subliniat că detenție într-o colonie ar putea duce la o deteriorare a sănătății lui Skocilenko, care a petrecut mai mult de un an și jumătate în arest.

„Pe lângă indignarea noastră față de nedreptatea evidentă a verdictului, noi, ca și comunitate medicală, suntem serios îngrijorați de starea de sănătate a Sașei. Ea a fost diagnosticată cu o serie de boli cronice severe care necesită supraveghere medicală adecvată și o dietă specială”, se spune în document.

Medicii au cerut eliberarea imediată a artistei, pe fondul rapoartelor despre eliberarea persoanelor care au comis infracțiuni mai grave, cum ar fi violul și crima.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *