Ucraina anunță cel mai mare succes militar împotriva rușilor din ultimele 3 luni

Ucraina anunță cel mai mare succes militar împotriva rușilor din ultimele 3 luni

„Cifrele preliminare variază între 3 și 8 km, în funcție de particularitățile, geografia și topografia malului stâng”, a declarat purtătoarea de cuvânt a armatei, Natalia Goumeniouk, pentru televiziunea ucraineană.

Dacă acest avans se confirmă, va fi cea mai mare înaintare a armatei ucrainene împotriva trupelor Moscovei din ultimele luni

Cu toate acestea, Natalia Goumeniouk nu a precizat dacă forțele ucrainene controlează în totalitate această zonă din regiunea Herson (sud) sau dacă armata rusă s-a retras în fața asaltului trupelor de la Kiev.

 

Oficialii ucraineni au raportat în acest weekend că forțele rusești au suferit pierderi de mărimea unei brigăzi de când forțele ucrainene au început, pe 17 octombrie, operațiunile terestre pe malul estic al Niprului. Estimarea este că forțele ucrainene au ucis 1.216 militari ruși și au rănit alți 2.217 de la începerea „măsurilor” pe malul estic.

 

Statul Major General ucrainean a raportat, de asemenea, că forțele sale au distrus 24 de tancuri rusești, 48 de vehicule blindate de luptă, 89 de sisteme de artilerie, 29 de depozite de muniții și 14 aeronave de când au început „măsurile” pe malul estic.

Lansată în iunie anul trecut, contraofensiva atât de așteptată de Kiev și aliații săi occidentali a eșuat, permițând armatei ucrainene să recucerească doar câteva sate din sud și est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *