O mașină cu înalți oficiali ai Ministerului de Interne din autontitulata Republică Populară Luhansk a fost aruncată în aer. Doi colonei de poliție au fost răniți

O mașină cu înalți oficiali ai Ministerului de Interne din autontitulata Republică Populară Luhansk a fost aruncată în aer. Doi colonei de poliție au fost răniți

Vladimir Paholenko, adjunct al Departamentului de Investigații Criminale, și Oleg Șumilov, viceministru interimar de Interne în așa-numită Republică Populară Luhansk (LPR), au fost răniți, după ce mașina lor, un UAZ Patriot, a fost aruncată în aer, relatează publicația ucraineană Obozrevatel („Obsevatorul), care preia Astra, un canal rusesc de Telegram.

Incidentul s-a petrecut pe 16 noiembrie, la unul dintre punctele de control din zona Kremennaia. Cauza incendiului a fost o explozie.

Șoferul mașinii care a fost aruncată în aer era adjunctul Departamentului de Investigații Penale din Ministerul Afacerilor Interne al LPR, locotenent-colonelul de poliție Vladimir Paholenko, 34 de ani, fost ofițer de securitate ucrainean.

Paholenko a lucrat în Ministerul de Interne din Ucraina în regiunea Luhansk, iar după anexarea unei părți a regiunii de către Rusia, a ales să lucreze în „Ministerul Afacerilor Interne” al LPR.

În mașina aruncată în aer se mai afla „viceministrul interimar al Ministerului Afacerilor Interne LPR”, locotenent-colonelul de poliție Oleg Șumilov, 39 de ani.

Potrivit Astra, cei doi colonei au fost spitalizați, după ce au suferit mai multe răni. O inspecție este în curs de desfășurare. Ocupația rusă nu a făcut nicio declarație oficială.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *