Ucrainenii anunță că un lunetist al Serviciului de Securitate a eliminat un rus de la o distanță de 3,8 kilometri: „Record mondial”

Ucrainenii anunță că un lunetist al Serviciului de Securitate a eliminat un rus de la o distanță de 3,8 kilometri: „Record mondial”

Departamentul de presă al Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) a informat că un lunetist a stabilit un „record mondial”, lichidând un soldat rus cu o lovitură executată de la o distanță de 3,8 kilometri, relatează canalul 24TV.

„Lunetistul SBU a stabilit un record mondial. A lovit un soldat rus de la o distanță incredibilă de 3.800 de metri. Recordul anterior era de 3.540 de metri“, a transmis Departamentul de Contrainformații Militare al SBU.

SBU a publicat și o filmare a loviturii, însă informațiile nu pot fi verificate în mod independent. „SBU schimbă regulile lunetismului la nivel mondial, soldații noștri demonstrând capacitatea de a lucra eficient la distanţe fantastice”, se mai spune în mesaj.

An Security Service of Ukraine sniper has set a new world record by eliminating a Russian invader from an extraordinary distance of 3.8 kilometers.by using the Ukrainian-made „Lord of the Horizon” rifle, surpassing the previous record of 3540 meters. pic.twitter.com/OjCrLa6pkn

— Ukraine News ?? (@Ukrainene) November 18, 2023

Lovitura a fost executată cu o pușcă ucraineană „Lord of the Horizon”.

Ukrainian WarTHE 3.8 KILOMETER SHOTA new world record: a sniper from the Security Service of Ukraine – SBU shot a Russian soldier from a distance of 3.8 km.The SBU Snipers distributed a worldwide record of effective shots. The previous era record was 3,540 meters.It is… pic.twitter.com/IvR2mp9fZp

— ACONTECENDO (@Acontece_ndo) November 18, 2023

Primul loc în lume este deținut de o lovitură efectuată de lunetistul canadian Wali, care a lovit ținta de la o distanță de 3.540 de metri în timp ce îndeplinea o sarcină în Irak.

După ce a revenit acasă, în septembrie anul trecut, Wali s-a întors să lupte în Ucraina.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *