Filmare cu cerul care „s-a împărțit” în două, în Florida: „Pare o eroare de software”. Cum se numește fenomenul rar

Mai mulți martori au filmat un apus de soare în statul american Florida, în care cerul pare că s-a „rupt” în două, informează canalul News18. Potrivit experților, oamenii au asistat la un apus divizat, „un fenomen foarte rar”.

Videoclipuri spectaculoase au fost distribuite pe X (fostul Twitter). Filmările prezintă un apus de soare, iar o parte din cer are nuanțe de roșu și de galben, iar cealaltă este întunecată.

A „split screen” sunset divides the Florida Sky into two parts. pic.twitter.com/zyjE3rMnIG

— SprinterX (@sprinter99800) November 19, 2023

„Pare o eroare de software”, „Piesă de artă. Dumnezeu este mare”, „Locuiesc în Florida de 23 de ani și nu am văzut așa ceva nicăieri“, au fost câteva dintre comentariile internaților.

Potrivit experților, a avut loc un fenomen rar, cunoscut sub numele de „apus divizat”, când o parte din boltă arată normal, în timp ce cealaltă este întunecată, gri.

„După ce soarele coboară sub orizont, sunt și nori pe care nu îi putem vedea. Uneori, acei nori ascunși stau în calea razelor soarelui și creează o umbră pe cer. Acea umbră este proiectată, creând un efect de apus divizat. Totul trebuie să se alinieze perfect pentru ca acest fenoment să se întâmple”, au explicat specialiștii.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *