Gangsterii au jefuit un atlet britanic aflat la antrenament pe Muntele Table din Africa de Sud: „Dacă nu ne dai verigheta, o luăm cu tot cu deget”

Ultramaratonistul Tom Evans, 31 de ani, a fost atacat de tâlhari în timp ce se antrena pe muntele Table, 1.087 metri altitudine maximă, lângă Cape Town, capitala Africii de Sud. Potrvit Daily Mail, sub amenințarea unei macete, câștigătorul Western States Endurance Run (161 de kilometri) a fost deposedat de iPhone, de ceasul de alergat de 2.500 de euro și de verighetă, „pagubă de câteva mii de euro”.

Vedeta britanică a fost victima unui jaf brutal, în timpul unui antrenament pe faimosul Table Mountain. Evans, care se pregătește pentru cursa de 100 de kilometri de la Cape Town, de vinerea viitoare, a fost atacat de doi gangster mascați.

Tâlharii și l-au forțat să predea iPhone-ul și ceasul de alergat. Inițial, a încercat să se opună, dar unul dintre bărbați a scos brusc un cuțit de bucătărie și o macetă.

„Când mi-au pus cuțitul la gât, mi-au spus foarte clar că, dacă voi continua să rezist, mă vor ucide, așa că m-am oprit“. a povestit, șocat, sportivul.

Mi-au observat verigheta și mi-au spus că dacă nu o scot, o vor tăia cu tot cu deget. Tocmai împlinisem un an de la prima aniversare de nuntă cu Sophie și i-am implorat să nu o ia. Mi-au apăsat cuțitul și mai tare pe gât. Am dat jos inelul, nu am avut ce să fac.

Tom Evans:
View this post on Instagram

A post shared by ᵀᵒᵐ ᴱᵛᵃⁿˢ (@tomevansultra)

Atacatorii au fugit cu prada, „în valoare de câteva mii de euro” și l-au amenințat să nu-i urmeze. În cele din urmă,

Evans a coborât pe munte și, pe drum, a întâlnit un alt alergător care l-a însoțit la poliție.

„Alergătorul a încălcat regula de aur de a nu urca singur muntele. Singur, devii o țintă pentru tâlhari“, a transmis un purtător de cuvânt al Parcului Național Table Mountain.

Evans și-a anulat participarea la ultramaratonul de săptămâna viitoare și s-a întors în Marea Britanie.

„Nu mai pot fi în formă, fizic și, mai ales, psihic. Este prima dată când merg în Africa de Sud și în Cape Town și este foarte trist că a trebuit să plec. Dar, ceea ce s-a întâmplat a fost traumatizant. Va fi amintirea mea tristă din prima mea vizită aici”, a declarat Evans.

View this post on Instagram

A post shared by ᵀᵒᵐ ᴱᵛᵃⁿˢ (@tomevansultra)

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *