Un tiktoker australian a pătruns pe teren şi a întrerupt finala Cupei Mondiale de crichet din India: „Stop bombardării Palestinei”. Tânărul a fost arestat

Australianul Wayne Johnson, un tiktoker propalestinian de origine chino-filipineză, a întrerupt, pentru scurt timp, finala Cupei Mondiale de crichet în India, duminică, 19 noiembrie, după ce a reușit să se strecoare pe teren şi să-l îmbrăţişeze pe superstarul indian Virat Kohli, relatează France Presse, preluată de News.ro, și agenția indiană ANI, citată de OneIndia.

Purtând o mască în culorile steagului palestinian şi un tricou cu sloganul „Stop bombardării Palestinei” pe piept și „Free Palestina”, pe spate, tânărul activist a intrat în fugă pe terenul giganticului stadion de 132.000 de locuri din Ahmedabad.

El a fost escortat în afara terenului de ofiţerii de securitate, iar meciul dintre India şi Australia a fost reluat rapid.

Potrivit poliției, tânărul a fost arestat.

#WATCH | Gujarat: The man who entered the field during the India vs Australia Final match, brought to the Chandkheda Police Station in Ahmedabad pic.twitter.com/pm9AMyhsSi

— ANI (@ANI) November 19, 2023

Tânărul activist este Wayne Johnson, cetățean australian cu origini chino-filipineze, de loc din Toowong, este un TikToker cunoscut ca Pyjama Man.

El a mai protestat în trecut și împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina. A intrat pe teren și la finala Cupei Mondiale la fotbal feminin.

@pyjamamann I got in trouble again ? The grass felt like a Waterslide that’s why I tripped over so Bad. #freeukraine #stopputin #fifaworldcup #spain #england #final #streaker #pitchinvader ♬ original sound – Pyjama Man

India luptă pentru treilea titlu mondial la crichet.

Războiul dintre Israel şi Hamas, declanşat de atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian la 7 octombrie, a intrat duminică în cea de-a 44-a zi.

Potrivit ultimelor cifre ale guvernului Hamas, 12.300 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza de la începutul războiului, dintre care peste 5.000 de copii şi 3.300 de femei.

Atacul Hamas s-a soldat cu 1.200 de morţi, majoritatea civili ucişi la 7 octombrie, potrivit autorităţilor israeliene.

India, care susţine de mult timp crearea unui stat palestinian independent, a condamnat atacurile Hamas şi a trimis în Egipt ajutoare pentru civilii palestinieni,

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *