Un soldat israelian mort în Fâșia Gaza a salvat 6 vieți, inclusiv a unui bebeluș de 8 luni și a unui băiețel de 10 ani, după ce familia i-a donat organele: „Nu este nimic mai înălțător”

Un soldat israelian mort în Fâșia Gaza a salvat 6 vieți, inclusiv a unui bebeluș de 8 luni și a unui băiețel de 10 ani, după ce familia i-a donat organele: „Nu este nimic mai înălțător”

Sergentul de Stat Major Yonatan Yitzhak Samo, 21 de ani, care a murit în luptele cu teroriștii Hamas din Fâșia Gaza, a salvat șase pacienți, după ce organele i-au fost donate, la cererea sa. Printre altele, o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani au primit o nouă șansă viață, relatează Jerusalem Post și Walla News.

Yonatan, soldat în Batalionul 202 al Brigăzii de Parașutisti, a fost rănit grav în luptele din 8 noiembrie din Fâșia Gaza.

A fost transferat la Spitalul Beilinson din Petah Tikva, dar s-a stins după două zile. Tânărul soldat semnase un formular EDI pentru donarea de organe.

A semnat cardul EDI din proprie inițiativă. Într-o zi, mama lui a găsit formularul și l-a întrebat despre el, iar el i-a răspuns: „Da, am semnat de mult timp”. Prin urmare, nu a existat nicio ezitare dacă să-și doneze organele.

Eilat, tatăl lui Yonathan:

„A făcut totul cu înțelegere, angajament și dorință de a ajuta. O parte din el va continua să trăiască și să-i ajute pe alții, nu este nimic mai înălțător decât atât”, a adăugat părintele, în lacrimi.

„Mulțumită lui, mulți soldați au semnat carduri de donator de organe și mulți alții o vor face”, a adăugat Eilat Semo.

Centrul Național de Transplant a precizat că organele lui Yonathan au salvat 6 pacienți:

inima lui a fost transplantată la un bărbat de 46 de ani,
plămânii – la un bărbat de 36 de ani,
ficatul – la un bărbat de 51 de ani,
lobul său hepatic a salvat viața unei fetițe de 8 luni,
unul dintre rinichii lui a fost tranplantat la un băiețel de 10 ani,
celălalt rinichi a ajuns la un pacient de 50 de ani.
Yaakov Malka, tatăl a 4 copii, a cărui viață a fost salvată datorită donării de organe a lui Semo

Yonathan era fiul cel mare al lui Eliat și Moshe. În total, cei doi soți din din Keremi Tzur aveau 5 copii.

Nu este singurul caz. Locotenentul Roey Nahari și soldatul Amchai Rubin, ambii de 23 de ani, au murit în atacurile teroriștilor Hamas. Familiile au respectat decizia lor de a-și dona organele, oferind o nouă șansă la viață pentru 9 israelieni, inclusiv un copil de 8 ani, care așteptau un transplant, scriu, în două povești emoționante, publicațiile israeliene Yedioth Ahronoth și Mako.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *