Armata israeliană anunță că a descoperit un tunel lung de 55 de metri pe sub spitalul Al Shifa din Gaza

Armata israeliană anunță că a descoperit un tunel lung de 55 de metri pe sub spitalul Al Shifa din Gaza

O înregistrare video cu ceea ce Israelul a descris ca fiind un tunel săpat de militanţii palestinieni sub spitalul Al Shifa, cea ai mare unitate medicalăl din Fâşia Gaza, un punct central al misiunilor sale de căutare şi distrugere împotriva Hamas a fost publicat, duminică, de armata israeliană, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Armata israeliană a declarat că inginerii săi au descoperit un tunel adânc de 10 metri şi care se întinde pe o distanţă de 55 de metri până la o uşă rezistentă la explozie.

„Acest tip de uşă este folosit de organizaţia teroristă Hamas pentru a împiedica forţele israeliene să pătrundă în centrele de comandă şi în instalaţiile subterane aparţinând Hamas”, se arată într-un comunicat militar.

Tunelul a fost accesat printr-un puţ, descoperit într-o magazie din incinta complexului Shifa care conţinea muniţie.

În înregistrarea video se vede un pasaj îngust, cu acoperiş de beton boltit, care se termină cu o uşă gri. Armata israeliană spune că nu a deschis încă ușa deoarece se teme că ar putea fi o capcană, relatează CNN.

Deşi recunoaşte că are o reţea de sute de kilometri de tuneluri secrete, buncăre şi puţuri de acces în întreaga enclavă palestiniană, Hamas a negat că acestea se află în infrastructura civilă, cum ar fi spitalele.

FOTO: Israel Defence Forces (Facebook)

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *