Unitatea 1 a CEN Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional

Unitatea 1 a CEN Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional

Ministerul Energiei a anunțat, duminică seară, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional și că s-a restabilit alimentarea cu energie electrică pentru peste 80% dintre clienţii afectaţi de vremea extremă, relatează News.ro.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condiţiilor meteo care au cauzat pertubaţii în sistemul energetic naţional.

„Toate procedurile s-au derulat în parametrii tehnici normali”, a transmis, duminică seară, MInisterul Energiei.

Totodată, ENEL a transmis că echipele Reţele Electrice Dobrogea împreună cu cele transferate de la zona Muntenia şi personalul contractorilor au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru peste 80% dintre clienţii afectaţi de vremea severă în zone de sud-est a României.

„După remedierea incidentelor apărute în reţeaua de medie tensiune, echipele vor rămâne pe teren pentru repararea deranjamentelor individuale şi a celor colective din reţelele de joasă tensiune. Acolo unde se va constata că remedierea durează un timp prea îndelungat, compania va conecta gospodăriile afectate la generatoare electrice”, a transmis ministerul energiei.

Potrivit ministrului energiei, Sebastian Burduja, sistemul energetic naţional „şi-a dovedit capacitatea de a funcţiona în condiţii corecte în situaţii extreme”, cu rafale de vânt care au depăşit 100 km/h, iar problemele apărute au fost locale, „nepunând în pericol stabilitatea sistemului energetic naţional”.

FOTO: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *