Ceaiul care întârzie îmbătrânirea. Are efecte puternice pentru o piele frumoasă și un păr sănătos

Ceaiul care întârzie îmbătrânirea. Are efecte puternice pentru o piele frumoasă și un păr sănătos

Salvia, cu o istorie bogată ca remediu natural, derivă denumirea sa din latinescul „salvare,” care semnifică „a salva.” Egiptenii o foloseau pentru a spori fertilitatea, în timp ce grecii o utilizau pentru oprirea sângerării și curățarea rănilor.

Salvia se evidențiază ca un antioxidant puternic, capabil să prevină semnele precoce de îmbătrânire și să reducă riscul de cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer și afecțiuni ale sistemului nervos. De asemenea, studiile au confirmat că salvia contribuie la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale, fiind recomandată atât pentru cei care suferă de diabet, cât și pentru prevenirea acestuia.

Mai mult, ceaiul de salvie reglează nivelul de estrogen, ajutând la atenuarea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile și transpirația excesivă. De asemenea, poate regla fluxul menstrual foarte abundent. Este important de menționat că acest ceai nu este recomandat femeilor însărcinate, dar poate fi de ajutor la înțărcarea bebelușului.

În cazul persoanelor cu Alzheimer, salvia s-a dovedit a fi benefică pentru ameliorarea memoriei. Pe lângă aceste beneficii interne, ceaiul de salvie este un aliat și pentru frumusețea exterioară. Aplicat pe păr, poate elimina mătreața și calma scalpul iritat. Pe față, poate echilibra tenul gras într-un mod blând.

Trebuie să fii atent în ceea ce privește consumul de salvie, indiferent de forma sa (ceai, infuzie, suplimente, tinctură etc). Acesta nu este recomandat femeilor gravide, deoarece poate declanșa contracții uterine. De asemenea, nu este potrivit pentru femeile care alăptează, deoarece poate reduce secreția de lapte. În plus, trebuie consumat cu moderație, deoarece cantități mari pot provoca iritații gastrointestinale și, în cazuri extreme, convulsii. Este important să consulți un specialist înainte de a începe orice tratament cu salvie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *