Liviu a trecut testele medicale pentru operația de îndreptare a oaselor toracice. Băiatul bolnav de cancer și morbus osler are nevoie de 200.000 de euro pentru intervenție

Liviu a trecut testele medicale pentru operația de îndreptare a oaselor toracice. Băiatul bolnav de cancer și morbus osler are nevoie de 200.000 de euro pentru intervenție

Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.

După 15 ani de luptă acerbă cu tot felul de boli – cancer, morbus osler, hidronefroză și o malformație genetică care îi atacă oasele de când a venit pe lume -, Liviu-Alexandru Stoian, din Alexandria, Teleorman, trece iar printr-un moment de cumpănă. Oasele toracice ale băiatului de 15 ani au intrat într-un proces de deformare care duce la comprimarea plămânilor și a inimii. Rezultatele ultimelor teste făcute în Austria au arătat că Liviu poate fi operat, însă intervenția chirurgicală salvatoare costă 200.000 de euro, bani pe care copilul trebuie să-i strângă în cel mult o lună.

Liviu, grav bolnav de când se știe

Viața lui Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier Româniaa fost, chiar de la primele sale ore de viață, sub amenințarea unor maladii cumplite. Apoi, copilul care s-a născut cu o gravă malformație genetică ce i-a afectat laba piciorului drept a fost chinuit de hidronefroză, de cancer și de maladia morbus osler (n.r. o afecțiune extrem de rară a vaselor de sânge care îi provoacă hemoragii dese și foarte puternice), boli cumplite care au fost la un pas să-l transforme într-o amintire.

Suferința lui Liviu, care de când se știe se luptă pentru viața lui, este în această perioadă cu atât mai mare cu cât malformația genetică ce i-a afectat piciorul drept pare să stea și la originea deformării oaselor cutiei toracice. Un proces început acum câteva luni care în ultima perioadă s-a accelerat și îi cauzează dureri puternice în piept și îi îngreunează respirația. Specialiștii austrieci de la „Wiener Privatklinik-WPK”, din Viena, au depistat în urma testelor făcute că afecțiunea duce la comprimarea lentă a inimii care acum nu mai pompează la capacitate, dar și a plămânilor, care funcționează la doar 70 la sută din capacitate.

Deformarea oaselor toracice îi afectează grav inima și plămânii, organe care sunt „strivite” lent

„Zilele trecute ne-am întors de la Viena (n.r de la „Wiener Privatklinik-WPK”) unde, timp de patru zile, specialiștii i-au făcut copilașului meu teste amănunțite care să arate dacă Liviu poate fi operat. Este vorba de analize de sânge care arată gradul de coagulare pentru că din cauza maladiei morbus osler de care suferă există riscul unor hemoragii puternice, de ecografii la inimă și la plămâni. Toate arată că procesul de comprimare al oaselor toracice, stern și coaste continuă și că inima și plămânii sunt afectate grav. Capacitatea plămânilor a scăzut de la 76 la sută la 70 la sută în ultimele luni, iar sternul este din ce în ce mai deformat, fapt care este vizibil.

Analizele arată că Liviu, care a slăbit dramatic, poate fi operat. Pe 13 decembrie ar trebui să fim în Austria, la spital, pe 14 să fie făcute pregătirile pentru intubare cu echipa de chirurgi și anesteziști, iar pe 15 decembrie să fie operat. E vorba de o intervenție chirurgicală extrem de dificilă care va dura câteva ore”, ne-a povestit Georgiana Stoian (37 de ani), mama lui Liviu, care și ea are niște probleme oncologice, la scurt timp de la sosirea din Austria.

Liviu, în timpul celor mai recente investigații făcute în Austria, la „Wiener Privatklinik-WPK”

Operația de îndreptare a oaselor cutiei toracice costă 200.000 de euro

Timpul nu este aliatul lui Liviu care trebuie să strângă cei 200.000 de euro necesari intervenției de îndreptare a oaselor toracice în mai puțin de o lună. Fără acești bani, o avere pentru mama lui care își crește singură cei doi copii (n.r. Liviu are o soră mai mică), starea de sănătate a băiatului suferind se va deprecia continuu existând riscul ca el să se sufoce din cauza faptului că inima și plămânii îi sunt comprimate în cutia toracică. Medicii austrieci vorbesc despre această intervenție în care oasele toracice îi vor fi „îmbrăcate” cu tije metalice ca despre singura șanșă de stopare a procesului de deformare a sternului și a coastelor.

„Vă implor să mă ajutați să-mi salvez copilașul!”

„Sunt într-o situație disperată. Nu pot să stau și să privesc cum boala îmi poate răpi copilașul care suferă de când a venit pe lume. Această operație este darul de Crăciun pe care l-ar putea primi cu ajutorul oamenilor cu suflet și al fundațiilor. Așa, i-aș putea oferi încă o dată viața! Știți ce îmi spune copilașul meu? «Mama, lasă-mă să mă bucur de viața asta așa cum e că mâine nu știu dacă voi mai vedea lumina zilei…». E extrem de dureros…Nici nu mai am lacrimi să plâng…

De aceea, vă implor să ne ajutați cu cât de puțin pentru a strânge cei 200.000 de euro pentru operația care îl va ține în viață. Vă implor să mă ajutați să-mi salvez copilașul care care luptă cu eroism pentru fiecare clipă de viață!”, este apelul disperat pe care mama lui Liviu îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Oasele îi sunt îndreptate manual, o dată pe zi, cu o ventuză

Până când va ajunge pe masa de operație, oasele toracice ale lui Liviu sunt îndreptate manual cu ajutorul unui dispozitiv, un soi de ventuză acționată cu o pompiță. Mama lui este cea care îi aplică această procedură prin care oasele în trase, una extrem de dureroasă, doar o dată pe zi pentru că organismul extrem de slăbit al copilului nu rezistă la mai multe ședințe zilnice așa cum au recomandat medicii austrieci.

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu o pot face folosind următoarele conturi ale Fundației Ringier:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON

RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Citește mai multe despre copiii pe care Fundația Ringier îi sprijină de 11 ani la rubrica AJUTĂ COPIII

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *