Al treilea ucigaș al lui Adrian Kreiner, Costinel Cosmin Zuleam, condamnat în Slovenia, în 2020: „Am făcut o greșeală pe care o regret”

Al treilea ucigaș al lui Adrian Kreiner, Costinel Cosmin Zuleam, condamnat în Slovenia, în 2020: „Am făcut o greșeală pe care o regret”

Doi dintre cei trei bărbați care au intrat în casa milionarului sibian Adrian Kreiner și l-au ucis în bătaie ca să le spună unde ține banii au fost arestați în Marea Britanie. Al treilea, Costinel Cosmin Zuleam, considerat liderul grupării și cel care a pus totul la cale, e încă pe fugă și căutat în Europa. El are antecedente infracționale și în 2020 a fost condamnat, în Slovenia, tot după un jaf, scrie cotidianul sloven Slovenske Novice.

Cei doi români prinși după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare în lipsă și au fost dați în urmărire generală sunt Minae Cristian Marian, care a fost depistat în Irlanda de Nord, și Ghiţă Laurenţiu, prins în Scoţia.

Al treilea tâlhar care a intrat în casa din Sibiu a lui Adrian Kreiner, în noaptea de 5 spre 6 octombrie, Cosmin Costinel Zuleam, este născut în 1992 şi are domiciliul în localitatea Horezu Poienari, judeţul Dolj.

Bărbatul e căsătorit și tatăl unui copil și în 2020 a fost condamnat în Slovenia, unde a fost prins la trei zile după ce, împreună cu alți doi români, a furat dintr-un centru comercial telefoane mobile de 155.000 de euro. Românii au pătruns în centrul Telekom din centrul comercial Maximus, din Murska Sobota, în noaptea de 27 ianuarie. Au fugit cu o mașină furată, dar, urmăriți de poliție, au abandanat-o cu toate cele 230 de telefoane furate în interior.

Zuleam a fost arestat trei zile mai târziu, complet întâmplător, în timpul unui control de rutină în apropiere de Ljutomer. Urma ADN din mașina în care hoții au lăsat telefoanele furate era a lui.

Procesul penal împotriva lui Costinel Cosmin Zuleam s-a încheiat rapid, pe 15 mai, într-o procedură accelerată, chiar în ședință preliminară. Pentru că urma ADN-ului l-a dat de gol, el a pledat vinovat, ceea ce a dus la o pedeapsă ceva mai ușoară, de 17 luni de închisoare. În plus, el a primit interdicția de a intra trei ani în Slovenia, după ispășirea pedepsei.

„Am făcut o greșeală pe care o regret. Aș vrea să mă întorc cât mai curând în patria mea, unde mă așteaptă soția și copilul de trei ani”, a spus Zuleam judecătoarei, atunci când i-a cerut acesteia o pedeapsă mai blândă. El nu a dezvăluit nici anchetatorilor și nici la tribunal identitățile celor doi complici ai săi.

Pe de altă parte, unul dintre cei doi ucigași ai afaceristului sibian are și el un trecut infracțional, fiind condamnat pentru o faptă similară, tâlhărie cu violență în casa unei familii din Galicea Mare, județul Dolj.

În noaptea de 30 spre 31 decembrie 2013, în jurul orei 4.00, cinci bărbați mascați au intrat peste doi soți în casă, i-au legat și i-au ameninţat cu cuţitul, astfel că oamenii le-au spus unde îşi ţineau banii. Administrator al unei societăţi comerciale cu activităţi agricole, bărbatul avea în casă 700.000 de lei şi 100.000 de euro (rezultând un total de peste un milion de lei), bani pe care tâlharii i-au luat şi apoi au dispărut, scria în 2015 portalul de știri locale Cuvântul Libertății.

Printre cei cinci, prinși după trei săptămâni, s-a numărat și Cristian Marian Minae, el fiind implicat și în jaful care a dus la moartea lui Adrian Kreiner. Pe 30 aprilie 2014, Minae, zis „Pușcărie”, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă dintre cei cinci tâlhari.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *