LIVETEXT | Armata israeliană publică imagini video care arată „cum ostatici sunt duși în spitalul Al Shifa”

LIVETEXT | Armata israeliană publică imagini video care arată „cum ostatici sunt duși în spitalul Al Shifa”

Armata Israelului anunță că a descoperit un tunel adânc de 10 metri şi lung de 55 de metri despre care spune că a fost săpat de Hamas sub spitalul Al-Shifa, cea mai mare unitate medicală din Fâșia Gaza. De asemenea, Israelul a publicat imagini în care afirmă că apar ostatici ai grupării, care au fost duși la al-Shifa după atacurile din 7 octombrie. Imaginile „dovedesc că organizația teroristă Hamas a folosit complexul spitalului Shifa în ziua masacrului din 7 octombrie ca infrastructură teroristă”, precizează Israelul.

07:3220-11-2023

Imagini cu ostatici despre care Israelul spune că au fost duși în spitalul Al-Shifa

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au publicat imagini despre care, spune purtătorul de cuvânt, Daniel Hagari, reprezintă „dovezi concrete” că ostaticii israelieni au fost duși la al-Shifa după atacurile din 7 octombrie, relateaz BBC.

„Aceasta este o documentare de la Spitalul Shifa din ziua masacrului, 7 octombrie 2023, între orele 10:42 și 11:01, în care ostaticii, un civil nepalez și un civil thailandez, au fost răpiți de pe teritoriul israelian sunt văzuți înconjurați de teroriști Hamas înarmați”, se precizează într-un mesaj de pe pagina de Facebook a IDF, alături de imagini.

„Unul dintre ostatici este rănit și este transportat pe un pat de spital, iar celălalt merge pe jos. Aceste constatări dovedesc că organizația teroristă Hamas a folosit complexul spitalului Shifa în ziua masacrului din 7 octombrie ca infrastructură teroristă”, adaugă armata israeliană.

Imagini publicate de Armata israeliană din spitalul Al-Shifa. Foto: facebook.com/idfonline
07:0920-11-2023

Israelul anunță că a descoperit un tunel lung de 55 de metri sub spitalul Al-Shifa

Armata israeliană a publicat duminică o înregistrare video cu un tunel despre care spune că a fost săpat de Hamas sub spitalul Al-Shifa, cea mai mare unitate medicală din Fâșia Gaza, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit Israelului, este vorba despre un tunel adânc de 10 metri şi care se întinde pe o distanţă de 55 de metri până la o uşă rezistentă la explozie.

„Acest tip de uşă este folosit de organizaţia teroristă Hamas pentru a împiedica forţele israeliene să pătrundă în centrele de comandă şi în instalaţiile subterane aparţinând Hamas”, precizează Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) într-un comunicat.

Mai multe detalii: Armata israeliană spune că a descoperit un tunel lung de 55 de metri sub spitalul Al-Shifa din Gaza. VIDEO

20:3019-11-2023

Israelul afirmă că rebelii houthi din Yemen au deturnat o navă în Marea Roșie

Israelul a anunţat că rebeli houthi din Yemen au deturnat nava cargo Galaxy Leader în Marea Roşie, dar a negat că vreunul dintre cetăţenii săi s-ar afla la bord. Oficialii israelieni au acuzat Iranul că s-ar afla în spatele acţiunii, transmite TPS.

Rebelii houthi, care au lansat o serie de rachete şi drone asupra Israelului începând cu 7 octombrie, au ameninţat, de asemenea, că vor ataca transportul maritim israelian.

„Condamnăm cu fermitate atacul iranian împotriva unei nave internaţionale. Nava, deţinută de o companie britanică şi operată de o companie japoneză, a fost deturnată la instrucţiunile iraniene de către miliţia houthi din Yemen”, a transmis duminică biroul premierului israelian într-un comunicat.

„La bordul navei se află 25 de membri ai echipajului de diferite naţionalităţi, printre care: ucraineni, bulgari, filipinezi şi mexicani. Niciun israelian nu era prezent pe navă. Acesta este un alt act de terorism iranian care promovează agresiunea Iranului împotriva cetăţenilor lumii libere şi creează implicaţii internaţionale în ceea ce priveşte securitatea căilor maritime globale”.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au comunicat pe X, fostul Twitter, că nava a plecat din Turcia şi se îndrepta spre India cu un echipaj internaţional. „Nu este o navă israeliană”, se arată în tweet.

The hijacking of a cargo ship by the Houthis near Yemen in the southern Red Sea is a very grave incident of global consequence. The ship departed Turkey on its way to India, staffed by civilians of various nationalities, not including Israelis. It is not an Israeli ship.

— Israel Defense Forces (@IDF) November 19, 2023

Nava deturnată Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, este înregistrată de o companie britanică deţinută parţial de magnatul israelian Abraham Ungar. Relatările presei saudite care îi citează pe houthi, susţinuţi de Iran, au declarat că nava a fost capturată într-o zonă din Marea Roşie, între Arabia Saudită şi Sudan. Houthis au afirmat că echipajul era israelian.

19:4519-11-2023

Comisar ONU: Evenimentele îngrozitoare din ultimele zile din Gaza depășesc orice înțelegere

Evenimentele îngrozitoare din ultimele 48 de ore din Gaza „depăşesc orice înţelegere”, a declarat duminică Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, care consideră că unele dintre acţiunile armatei israeliene ar putea constitui „crime de război”, transmite France Presse.

„Uciderea atâtor oameni în şcoli transformate în adăposturi, sute de persoane care au fugit de la spitalul al-Shifa pentru a-şi salva viaţa, în timp ce alte mii de persoane continuă să fie strămutate în sudul Fâşiei Gaza, (acestea) sunt acţiuni care contravin protecţiilor de bază pe care dreptul internaţional trebuie să le ofere civililor”, a avertizat Volker Turk.

Potrivit armatei israeliene, care a efectuat miercuri un raid asupra complexului spitalicesc, acesta găzduieşte o ascunzătoare a Hamas, amenajată într-o reţea de tuneluri. Mişcarea islamistă, care a preluat puterea în Gaza în 2007, neagă acest lucru.

De asemenea, Hamas a afirmat sâmbătă că loviturile israeliene asupra taberei de refugiaţi Jabalia, administrată de ONU, din nordul teritoriului, au ucis peste 80 de persoane, dintre care cel puţin 50 într-o şcoală care găzduieşte persoane strămutate.

19:1719-11-2023

Casa Albă analizează o explozie devastatoare la o școală din Gaza folosită drept adăpost de ONU

Washingtonul adună informații despre bombardamentul de sâmbătă asupra unei școli folosite de Organizația Națiunile Unite drept adăpost în Gaza, a declarat duminică adjunctul consilier pentru securitate națională Jon Finer.

„Ceea ce pot spune în acest moment – ​​și suntem, de asemenea, în legătură cu israelienii pentru a încerca să aflăm ce știu ei despre ceea ce s-a întâmplat – este că, dacă s-ar face rău unor civili nevinovați care se adăpostesc la un site ONU, asta ar fi total inacceptabil”, a spus John Finer pentru CNN.

Un purtător de cuvânt al Agenției de Ajutorare și Lucrări ONU (UNRWA), care conduce școlile din taberele de refugiați palestinieni și servește ca principală agenție de ajutor ONU în Gaza, a confirmat lovitura de sâmbătă . 

Numărul exact al morților nu este cunoscut, dar un videoclipul filmat la școala al-Fakhoura din Jabalya arată corpuri însângerate într-o serie de camere ddin clădirea cu două etaje. Multe femei și copii sunt printre cei uciși.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *