Superalimentul de post care elimină grăsimea din sânge și scade glicemia

Superalimentul de post care elimină grăsimea din sânge și scade glicemia

Nautul este accesibil, versatil și foarte hrănitor. Cunoscut si sub denumirea de fasole garbanzo, a fost cultivat si consumat in tarile din Orientul Mijlociu de mii de ani.

Gustul lui de nucă și textura granuloasă se potrivesc bine cu multe alte alimente și ingrediente.

Fiind o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre, năutul poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate, cum ar fi sprijinirea controlului greutății, îmbunătățirea digestiei și reducerea riscului de îmbolnăvire.

În plus, această leguminoasă este bogată în proteine și reprezintă un înlocuitor excelent pentru carne în multe feluri de mâncare vegetariene și vegane, fiind ideal pentru cei care țin post.

Năutul oferă o varietate de vitamine și minerale, precum și o cantitate decentă de fibre și proteine. O porție de 1 cană (164 grame) de năut fiert oferă:

Calorii: 269Proteine: 14,5 grameGrăsime: 4 grameCarbohidrați: 45 de grameFibre: 12,5 grameMangan: 74% din valoarea zilnică (DV)Folat (vitamina B9): 71% din DVCupru: 64% din DVFier: 26% din DVZinc: 23% din DVFosfor: 22% din DVMagneziu: 19% din DVTiamina: 16% din DVVitamina B6: 13% din DVSeleniu: 11% din DVPotasiu: 10% din DV

Năutul vă ajută să vă gestionați greutatea

Nautul poate ajuta la controlul greutatii datorita efectelor lor de umplere.

Proteinele și fibrele din năut vă pot reduce apetitul, ceea ce vă poate reduce apoi aportul de calorii la mese.

Într-un studiu, cei care au mâncat năut în mod regulat au avut cu 53% mai puține șanse de a avea un indice de masă corporală (IMC) peste 30 și mai multe șanse de a avea o circumferință mai mică a taliei decât cei care nu au mâncat năut.

Sprijină reglarea zahărului din sânge

Nautul poate ajuta la gestionarea nivelului de zahar din sange in mai multe moduri.

În primul rând, au un indice glicemic (IG) destul de scăzut, care este un indicator al cât de repede crește glicemia după ce ați consumat un aliment. S-a demonstrat că dietele care includ multe alimente cu IG scăzut promovează gestionarea zahărului din sânge.

Ajută la procesul de digestie

Năutul este plin de fibre, care oferă mai multe beneficii pentru sănătatea digestivă.

Fibrele din năut sunt în mare parte solubile, ceea ce înseamnă că se amestecă cu apa pentru a forma o substanță asemănătoare gelului în tractul digestiv.

Cancer

Unele cercetări sugerează că un consum regulat de năut poate ajuta la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer.

Acest lucru se datorează faptului că această leguminoasă poate promova producția de butirat de către organism, un acid gras care poate reduce inflamația în celulele colonului, scăzând posibil riscul de cancer de colon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *