Partidul pro-european al Maiei Sandu nu a câștigat niciun mandat de primar în municipii în turul doi al alegerilor locale

Partidul pro-european al Maiei Sandu nu a câștigat niciun mandat de primar în municipii în turul doi al alegerilor locale

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintei Maia Sandu, nu a reușit să obțină nicio primărie de municipiu, după turul doi al alegerilor din Republica Moldova, deși a câştigat cele mai multe mandate de primar, scrie Agerpres.

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), PAS a obţinut victoria în 66 din cele 273 de localităţi în care s-a desfăşurat al doilea tur de scrutin.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova este a doua forţă politică cu 41 de mandate, în timp ce candidaţii independenţi s-au impus în 32 de localităţi.

De asemenea, Partidul Social Democrat European a câştigat 30 de primării, Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei 22, Partidul „Renaştere” 17, Partidul Liberal Democrat din Moldova 11, iar Mişcarea „Respect Moldova” şi Platforma Demnitate şi Adevăr, câte opt mandate.

În total, după cele două tururi de alegeri, Partidul Acţiune şi Solidaritate a obţinut cele mai multe mandate, 291, dar fără a câştiga vreun municipiu, urmat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, cu 144 de mandate. Independenţii au obţinut victorii în 116 localităţi, iar Partidului Social Democrat European în 103.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *