Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale! Ameliorează durerea în gât și infecțiile sinusurilor, scade colesterolul

Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale! Ameliorează durerea în gât și infecțiile sinusurilor, scade colesterolul

Oregano este o plantă aromată care este cel mai bine cunoscută ca ingredient în mâncarea italiană.

Cu toate acestea, poate fi concentrat și într-un ulei esențial care este încărcat cu antioxidanți și compuși puternici care au dovedit beneficii pentru sănătate.

Uleiul de oregano este extractul și, deși nu este la fel de puternic ca uleiul esențial, pare a fi util atât atunci când este consumat, cât și aplicat pe piele. Pe de altă parte, uleiurile esențiale nu sunt destinate consumului.

Interesant, uleiul de oregano este un antibiotic natural și un agent antifungic eficient și vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să vă scădeți nivelul colesterolului.

Oregano și carvacrolul pe care îl conține pot ajuta la combaterea bacteriilor.

Bacteria Staphylococcus aureus este una dintre cele mai frecvente cauze de infecție, ducând la afecțiuni precum intoxicații alimentare și infecții ale pielii.

Un studiu special a analizat dacă uleiul esențial de oregano a îmbunătățit supraviețuirea a 14 șoareci infectați cu Staphylococcus aureus.

S-a constatat că 43% dintre șoarecii cărora li s-a administrat ulei esențial de oregano au trăit peste 30 de zile, o rată de supraviețuire aproape la fel de mare ca rata de supraviețuire de 50% pentru șoarecii care au primit antibiotice regulate.

Cercetările au arătat, de asemenea, că uleiul esențial de oregano poate fi eficient împotriva unor bacterii potențial rezistente la antibiotice.

Aceasta include Pseudomonas aeruginosa și E. coli, ambele fiind cauze comune ale infecțiilor urinare și ale tractului respirator.

Deși sunt necesare mai multe studii umane asupra efectelor extractului de ulei de oregano, acesta conține mulți dintre aceiași compuși ca uleiul esențial de oregano și poate oferi beneficii similare pentru sănătate atunci când este utilizat ca supliment.

Studiile au arătat că uleiul de oregano poate ajuta la scăderea colesterolului.

Antioxidanții ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi.

Se crede că daunele radicalilor liberi joacă un rol în îmbătrânirea și dezvoltarea unor boli, cum ar fi cancerul și bolile de inimă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *