Cum să alegi mâncarea pentru câini

Cum să alegi mâncarea pentru câini

A alege ce să punem în castronele câinilor noștri nu este ușor. Mai ales că supermarketurile și magazinele specializate (inclusiv online) au o ofertă foarte largă. Cu toate acestea, datorită testului și sfaturilor noastre, nu riscați să faceți greșeli. Iată cateva sfaturi oferite de pets point.

Tipuri de mâncare pentru câini

Oferta de alimente pentru câini este foarte largă și alegerea acestora poate fi dificilă. Iată de ce am adus în laborator câteva dintre cele mai cunoscute mărci: cu testul nostru și sfaturile noastre, puteți economisi și face alegerea potrivită, atât din punct de vedere nutrițional, cât și calitativ.

Găsirea celui mai potrivit produs pentru alimentația corectă a câinelui tău nu este ușoară. Pentru a vă ajuta să economisiți și să faceți alegerea potrivită din punct de vedere nutrițional și calitativ, am adus în laborator unele dintre cele mai renumite mărci de dimensiuni medii.

Ce trebuie sa stii

Cu siguranță primul pas este să fii atent la denumirea de vânzare care se găsește pe  etichetă: de fapt, principala distincție care trebuie făcută este aceea dintre așa-numitele alimente (sau furaje)  complete  și  cele complementare. 

Alimentele complete și echilibrate trebuie să conțină toate elementele nutriționale  necesare câinelui  și  să nu necesite niciun adaos, cu excepția apei (întotdeauna proaspătă și disponibilă care nu trebuie să lipsească niciodată). Rezultă că alimentele complementare nu trebuie niciodată folosite ca unică sursă a  dietei câinelui  (același lucru este valabil și pentru pisică).De fapt, ele pot fi bogate în unele elemente și sărace în altele și, prin urmare, pot induce  deficiențe grave. Prin urmare, acestea trebuie administrate în combinație cu alte alimente pentru a evita  dezechilibrele nutriționale .

Cum să alegi mancare caini? Imaginile de pe etichetă, costul pe rație, numele unui brand sau pretențiile care se laudă cu nenumărate beneficii pentru sănătatea lor? Pentru a răspunde la aceste întrebări am selectat produsele principalelor mărci de pe piață și le-am adus în laborator.

Mâncare uscată sau umedă? Ambele au avantaje

Ambele tipuri de alimente  sunt capabile să satisfacă nevoile câinilor și au avantaje și dezavantaje:

alimentele umede costa în medie mai mult, sunt mai puțin versatile și, datorită tratamentului termic suferit, compoziția de aminoacizi este afectată, pe de altă parte conțin cantități mai mici de  amidon și oferă cantități bune de  grăsimi. De asemenea, sunt mai gustoase și oferă apă;
crochetele  sunt mai igienice, ușor de dozat , bune pentru igiena dentară;

Dar poate că principala diferență este cea de pe portofel. De exemplu, în  testul hranei pentru pisici a reieșit că, luând în considerare cele mai bune două achiziții (umedă și uscată), hrănirea pisicii doar cu hrană umedă costă de șase ori mai mult . Ideal este să variezi compoziția rației sale zilnice împărțind-o între mâncare uscată și cea umedă, pentru beneficiile ambelor tipuri.

La ce să fii atent?

Din fericire, încetul cu încetul. În general, majoritatea  furajelor uscate incluse în test sunt considerate a fi de  bună calitate , acest lucru nu exclude faptul că anumiți parametri (de exemplu grăsimile care sunt adesea slabe atât în ​​cantitate, cât și în calitate) ar trebui îmbunătățiți.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *