Un bătrân din Bihor a murit ars în casă după ce a pus în sobă rumeguș și ulei – Avea pensia mică și nu își permitea lemne de foc

Un bătrân din Bihor a murit ars în casă după ce a pus în sobă rumeguș și ulei – Avea pensia mică și nu își permitea lemne de foc

Un bărbat de 77 de ani, din oraşul Valea lui Mihai, nu a mai putut fi salvat din flăcările incendiului ce i-a cuprins casa în noaptea de duminică spre luni, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor.

Potrivit comunicatului ISU, cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că nefericitul eveniment, soldat cu decesul bărbatului în vârstă de 77 de ani şi cu distrugerea bunurilor din încăperile mistuite de flăcări, a fost generat, cel mai probabil, de o sobă metalică nesupravegheată, în care au fost introduse materiale combustibile pentru care sistemul de încălzire nu a fost proiectat.

Un apelant al numărului unic 112 a sesizat duminică, la ora 23.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la producerea unui incendiu la o casă din Valea lui Mihai, semnalând totodată posibilitatea ca proprietarul, o persoană vârstnică, să fi fost surprins de flăcări în interior.

Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Valea lui Mihai, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu o ambulanţă SMURD.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent atât la nivelul acoperişului, cât şi în interiorul locuinţei, în dormitor şi baie, existând riscul extinderii acestora şi la alte încăperi. Pompierii militari au acţionat simultan pentru stingerea focarelor şi căutarea victimei în interiorul casei în flăcări. Din nefericire, au găsit în dormitorul casei, corpul carbonizat al bărbatului în vârstă de 77 ani.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după mai bine de două ore de luptă cu flăcările, însă bărbatul locatar nu a mai putut fi salvat. 

Potrivit ebihoreanul.ro, bărbatul ar fi avut o pensie lunară mică şi nu îşi permitea să cumpere lemne de foc, fiind nevoit să găsească alte alternative pentru a se încălzi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *