Sam Altman, CEO-ul concediat de OpenAI, angajat de Microsoft pentru a conduce o echipă de cercetare

Sam Altman, CEO-ul concediat de OpenAI, angajat de Microsoft pentru a conduce o echipă de cercetare

Microsoft i-a angajat în mod neașteptat pe Sam Altman și Greg Brockman pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale, la doar câteva zile după ce cei doi au părăsit OpenAI, companie parteneră Microsoft, scrie The Guardian.

Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a anunțat această mutare surprinzătoare, care ar putea zgudui industria Inteligenței Artificiale.

Aceasta vine la doar câteva ore după ce a devenit clar că Altman nu se va întoarce la OpenAI, Emmett Shear fiind numit în schimb înlocuitor interimar.

Poate de rău augur pentru OpenAI, Nadella spune că Altman și Brockman se vor alătura „împreună cu colegii”.

Nadella mai spune că Microsoft – un investitor cheie în OpenAI – așteaptă cu nerăbdare să îl cunoască pe Emmett Shear și noua echipă de conducere a OAI.

Într-o postare pe platforma X, fostul Twitter, Nadella a scris:

„Rămânem dedicați parteneriatului nostru cu OpenAI și avem încredere în foaia de parcurs a produselor noastre, în capacitatea noastră de a continua să inovăm cu tot ceea ce am anunțat la Microsoft Ignite și de a continua să ne sprijinim clienții și partenerii.

Așteptăm cu nerăbdare să-l cunoaștem pe Emmett Shear și noua echipă de conducere a OAI și să lucrăm cu ei.

Și suntem extrem de entuziasmați să împărtășim vestea că Sam Altman și Greg Brockman, împreună cu colegii lor, se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale. Așteptăm cu nerăbdare să ne mișcăm rapid pentru a le oferi resursele necesare pentru succesul lor.

Sam Altman, directorul executiv și cofondator al OpenAI, a fost înlăturat din propria companie după ce consiliul de administrație l-a acuzat că „nu a fost întotdeauna sincer în comunicările sale”.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *