Motivul pentru care Rusia a pus-o pe Jamala, artista ucraineană câștigătoare a Eurovisionului, pe lista persoanelor căutate

Motivul pentru care Rusia a pus-o pe Jamala, artista ucraineană câștigătoare a Eurovisionului, pe lista persoanelor căutate

În noiembrie, un tribunal din Rusia a emis chiar un mandat de arestare în lipsă pentru artista ucraineană, scrie publicația rusă independentă Mediazona.

Susana Jamaladinova, o ucraineancă de origine tătară din Crimeea, cunoscută sub numele profesional Jamala, se află acum pe lista persoanelor căutate de Rusia, au anunțat luni agențiile de presă de stat RIA și TASS.

Ministerul Afacerilor Interne o acuză pe câștigătoarea Eurovisionului din 2016 că a discreditat armata Moscovei, scrie site-ul rus de știri independent Mediazona.

Site-ul a precizat că Moscova a plasat-o pe Jamala pe lista persoanelor căutate în octombrie, iar în noiembrie, cântăreața a fost arestată în absență de un tribunal rus.

Jamala, o critică vocală a ocupației rusești a Crimeei, a câștigat concursul Eurovision în 2016 cu melodia „1944”, care vorbește despre deportarea și epurarea etnică a aproximativ 200.000 de tătari din Crimeea, făcută de autoritățile sovietice în mai 1944.

Jamala, care se află în prezent într-un turneu de strângere de fonduri și de sensibilizare a opiniei publice în Australia, a reacționat la această veste printr-o postare ironică pe Instagram.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *