Alegeri 2024. Ciucă i-a cerut lui Nicușor Dan să se înscrie în PNL ca să-l susțină la Primăria Capitalei, Bode va fi șef de campanie

Alegeri 2024. Ciucă i-a cerut lui Nicușor Dan să se înscrie în PNL ca să-l susțină la Primăria Capitalei, Bode va fi șef de campanie

Biroul Național al PNL a votat, luni, în unanimitate ca secretarul general al partidului, Lucian Bode, să fie șeful de campanie pentru alegerile din 2024, în timp ce ministrul Sebastian Burduja a fost instalat în fruntea organizației din Capitală. 

PNL București nu avea până la ședința de astăzi  un președinte plin, organizația fiind coordonată de vicepreședintele Thuma Hubert, președintele CJ Ilfov. El a fost numit în această funcție pe 6 aprilie 2023 după ce fostul președinte, Ciprian Ciucu, și-a dat demisia. 

Votul pentru Sebastian Burduja a fost în unanimitate, iar George Tuță urmează să fie instalat în fruntea organizației PNL Sector 1. Ambii sunt apropiați de fostul director SRI, Eduard Hellvig. Tuță a fost consilierul lui Hellvig, în timp ce Burduja a fost lăudat de mai multe ori în acest an de fostul director al SRI pentru activitatea sa în fruntea ministerului Energiei. 

Rareș Bogdan și Dan Motreanu au refuzat ofertele venite din partea conducerii PNL de a prelua șefia organizației din Capitală și de a-și asuma o candidatură la Primărie. 

Burduja nu-l vrea pe Nicușor

În discuțiile interne, Sebastian Burduja nu a refuzat o candidatură pentru Primăria Capitalei, chiar dacă în sondajele PNL are un scor de 11%. De altfel, la nivelul Bucureștiului, liberalii au un scor sub media națională, doar 15%. 

Ministrul le-a transmis colegilor, în discuțiile informale, că nu dorește să susțină candidatura lui Nicușor Dan pentru un nou mandat. De altfel, în primul discurs după BPN, Burduja l-a criticat pe Nicușor Dan si modul in care a administrat Bucureștiul.

Nicolae Ciucă le-a spus colegilor, în ședința BPN, că a avut o discuție cu Nicușor Dan despre candidatura la Primăria Capitalei. Liberalii doresc ca edilul să se înscrie în partid pentru a fi susținut la Primărie. 

Sebastian Burduja este noul șef al PNL București Foto: Hepta

Bolojan revine în echipa de campanie

După ce la ședința de la Sinaia, de la începutul lunii noiembrie, conducerea PNL a decis ca partidul să meargă singur în alegerile din 2024, Biroul Permanent Național a stabilit și echipa care va conduce campania electorală. 

Șeful campaniei va fi Lucian Bode, secretarul general al partidului. Acesta va fi ajutat, potrivit deciziei luată luni, de nume grele ale partidului precum Dan Motreanu, Ilie Bolojan, Vasile Blaga și Rareș Bogdan. 

Fiecare organizație a primit misiunea să își asume o țintă de atins pentru alegerile europarlamentare. În cazul nu realizează procentajul avansat la centru, șefii de organizații riscă să își piardă funcția. 

Dan Motreanu a precizat, la finalul ședinței PNL, că nu s-a stabilit care va fi targetul asumat de partid la nivel național, dar a subliniat că orice președinte de partid care nu va realiza obiectivul va fi schimbat din funcție. 

FOTO: Inquam Photos

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *