Vitamina B poate netezi aspectul tenului și te scapă de imperfecțiuni

Vitamina B poate netezi aspectul tenului și te scapă de imperfecțiuni

 

Vitamina B are proprietăți antiinflamatorii, care sunt deosebit de utile în prevenirea eczemelor, acneei sau a altor forme de iritatie a pielii. Protejează celulele de radicalii liberi, ajutând la reducerea ridurilor fine și la prevenirea daunele provocate de razele UV.

Există, de fapt, opt versiuni diferite de vitamina B, dar cele trei pe care le vedem cel mai des în îngrijirea pielii sunt B3, B5 și B7. Toate cele opt împreună sunt cunoscute sub numele de „complex B”, care este esențial pentru sănătatea noastră, dar fiecare dintre ele are, de asemenea, roluri specifice atunci când vine vorba de îngrijirea pielii.

Sub ce denumiri găsești vitamina B în produsele cosmetice

Vitamina B1 (tiamină): Ajută la vindecarea rănilor și calmează erupțiile cutanate.

Vitamina B2 (riboflavină): Îmbunătățește tonusul, luminozitatea și hidratarea pielii.

Vitamina B3 (niacinamida): Benefică pentru aproape toate problemele pielii (acnee, hiperpigmentare, linii fine, riduri și daune provocate de soare).

Vitamina B5 (pantenol): Cea mai bună pentru hidratare, deoarece acționează că un umectant pentru a atrage și reține umiditatea în piele. Este deosebit de eficientă atunci când este combinată cu acidul hialuronic.

Vitamina B6 (piridoxină): Combate acneea hormonala, inflamatia și roșeață.

Vitamina B7 (biotina): Revitalizează pielea, părul și unghiile terne și fragile. Cel mai frecvent se administrează sub formă de pastile.

Vitamina B9 (acid folic): Îmbunătățește fermitatea, lupta împotriva efectelor nocive ale soarelui și facilitează reînnoirea celulelor.

Vitamina B12 (cobalamină): Reduce inflamatia, uscăciunea și acneea.

 

Cum ajută niacinamida

Niacinamida este versatilă, potrivită pentru toate tipurile de piele și poate fi utilizată pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv acneea, rozaceea și problemele de pigmentare. De asemenea, minimizează porii dilatați, îmbunătățește tonusul pielii, atenuează liniile fine și redă strălucirea. Deoarece ajută la îmbunătățirea hidratarii pielii și la întărirea barierei cutanate, îmbunătățește apărarea pielii împotriva factorilor de stres din mediul înconjurător.

Vitamina B este o vitamina solubilă în apă și, deoarece pielea este formată din peste 60% apă, este unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru o administrare eficientă la nivelul pielii. Vitamina B nu se stochează în organism, așa că se recomandă o utilizare constanța pentru cele mai bune efecte.

Pentru ce tipuri de piele este bună vitamina B

Vitamina B este excelență pentru toate tipurile de piele, deși preocupările specifice pot fi abordate prin alegerea unei formule mai potrivite pentru ține: de exemplu, dacă ai pielea uscată, probabil că vei dori să optezi pentru un ser cu vitamina B5. Fie că tenul tău e uscat, gras, sensibil sau cu tendințe acneice, vitamina B este binevenită.

Disponibilă într-o varietate de formule, este ușor de introdus în rutină ta de îngrijire a pielii pentru te bucură de beneficii. Sub formă de gel de curățare, apă micelara, ser sau o crema hidratantă hidratează și calmează pielea, în special iarnă.

SURSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *