Reacția Kremlinului după ce Javier Milei, noul președinte al Argentinei, a dat de înțeles că va rupe relațiile strânse cu Rusia

Reacția Kremlinului după ce Javier Milei, noul președinte al Argentinei, a dat de înțeles că va rupe relațiile strânse cu Rusia

Kremlinul a afirmat luni, 20 noiembrie, prin vocea purtătorului său de cuvânt, că a luat notă de comentariile despre Rusia ale președintelui ales al Argentinei, Javier Milei, dar că dorește să mențină în continuare legăturile puternice cu Buenos Aires, informează Reuters.

Milei, un libertarian de dreapta care duminică a obținut aproape 56% din voturi în turul al doilea al alegerilor, a declarat anterior că va rupe relațiile strânse cu țări precum Rusia, China și Brazilia, invocând dezacordul cu politicile guvernelor acestora.

Milei și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru Ucraina în conflictul acesteia cu Rusia și a declarat că vede Statele Unite și Israelul ca fiind principalii parteneri ai Argentinei.

În cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Am luat act de o serie de declarații pe care domnul Milei le-a făcut în timpul campaniei electorale, dar ne vom concentra și îl vom judeca în principal după declarațiile pe care le va face după învestire”.

„Susținem dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Argentina”, a adăugat Peskov.

Guvernul de centru-stânga demisionar al Argentinei a păstrat relații strânse cu Rusia, importând vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 și făcând presiuni pentru a se alătura grupului de națiuni BRICS, susținut de Moscova.

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *