Informație bombă despre românul aflat pe nava capturată de rebeli în Yemen

Informație bombă despre românul aflat pe nava capturată de rebeli în Yemen

Bărbatul luat ostatic cu întreg echipajul navei are 29 de ani, este electrician şi a fost contact printr-o firmă din Bulgaria.

“Avem cel puţin un navigator la bordul acestei nave, Galaxy Leader. Nava este sub pavilion Bahamas. Se ştie că nava a plecat din Turcia către India, este un o navă care încarcă maşini pentru India. Acum în zona Mării Roşii, în apropiere de Yemen a fost atacată de nişte forţe rebele înarmate, nu vorbim de piraţi somalezi, de forţe armate ale unei facţiuni rebele şi a fost îndreptată către portul Hodeidah unde se află şi acum. Navigatorul nostru este electrician. Are 29 de ani şi a fost şi el contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria”, a declarat luni, jurnaliştilor, Adrian Mihălcioiu.

 

Aceasta a precizat că, în paralel cu efoturile diplomatice care se fac pentru eliberarea navei și a echipajulu, se fa demersuri și din alte direcțiii“. Cred că şi alte organizaţii internaţionale lucrează pentru că domeniul maritim este foarte bine organizat, începând cu Organizaţia Maritimă Internaţională, sunt cluburi de asigurare, reasigurare, cluburile de risc, societăţile care negociază cu astfel de răpitori ai navelor. Din păcate, se pune şi Marea Roşie într-o zonă de pericol. Acesta este cel mai grav lucru care se poate întâmpla”, a mai transmis liderul SLN.

El a mai adăugat că echipajul navei va fi în siguranţă şi crede că situaţia se va lămuri în scurt timp.

Un cetăţean român s-ar afla printre membrii echipajului navei Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roşie şi a fost capturată de către miliţiile Houthi, anunţă MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *