ANAF dă alerta. Escrocii pretind că sunt de la ANTIFRAUDĂ. Ce informații nu trebuie să oferiți?

ANAF dă alerta. Escrocii pretind că sunt de la ANTIFRAUDĂ. Ce informații nu trebuie să oferiți?

ANAF a primit sesizări din partea unor contribuabili în care afirmă că sunt sunați de pe numărul 031.403.91.60 (Call Center ANAF) de apelanții care se recomandă ca fiind de la Antifraudă și solicită contribuabililor date personale, detalii despre credite etc, a transmis ANAF.

Atenție!

Funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici/persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției.

 

Contribuabilii apelează Call Center-ul ANAF, iar funcționarii de la asistență contribuabili oferă doar informații generale în domeniul fiscal și IT. Situațiile când agenții Call Center apelează contribuabilii se întamplă punctual, doar ca urmare a apelării inițiale a contribuabilului și pentru a i se oferi completări la cererea de asistență. Dar aceste situații sunt foarte rare.

 

De asemenea, agenții Call Center nu oferă și, mai ales, nu solicită date personale: conturi bancare, CNP, sume, plăți, credite, recuperare sume sau alte informații supuse secretului fiscal, a transmis ANAF, luni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *