Un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană sunt în România. Cifre îngrijorătoare despre educația sexuală

Un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană sunt în România. Cifre îngrijorătoare despre educația sexuală

De asemenea, o treime dintre gravidele din România nu merg la niciun control ginecologic în timpul sarcinii. În acest context a fost lansată o campanie de susţinere a sănătăţii mamei şi a copilului în mediul rural.

Această campanie are ca scop creșterea conștientizării privind problemele cu care se confruntă mamele din mediile defavorizate,. Astfel, s-a materializat și în proiectul „Cutia Bebelușului”, care oferă sprijin material și informații importante despre sănătatea, bunăstarea mamei și a nou-născutului din familiile aflate într-o situație vulnerabilă, potrivit Radio România Actualități.

„Salvați Copiii România” se implică în îmbunătățirea vieții mamelor și nou-născuților pe mai multe direcții, printre care dotarea maternităților cu echipamente medicale performante, constituirea unor rețele de suport pentru mamele tinere din zone defavorizate, pregătirea continuă a medicilor, dar și constituirea de sesiuni informative pentru tinerii părinți, precum și susținerea educației pentru sănătate în școli.

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că educația pentru sănătate este un factor determinant în reducerea sarcinilor în rândul adolescentelor, contribuind și la încurajarea vizitelor la medic pe parcursul sarcinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *