Numit șef la PNL București, Sebastian Burduja nu respinge o candidatură la Primăria Capitalei

Numit șef la PNL București, Sebastian Burduja nu respinge o candidatură la Primăria Capitalei

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, numit luni, 20 noiembrie, preşedinte interimar al PNL Bucureşti, a declarat că „niciodată nu m-am dat înapoi de la nicio bătălie electorală” și l-a criticat voalat pe edilul general, Nicușor Dan.

Burduja a spus că PNL i-a trasat la începutul anului 10 obiective actualului primar, printre care termoficarea și parcurile Capitalei, iar Nicușor Dan a avut termen 6 luni să le realizeze. Pe 8 august, edilul a spus că a trimis conducerii PNL București raportul cerut.

„Evaluăm în cadrul echipei cât de bine s-a descurcat, dar eu cred că, dacă îl întrebaţi şi pe dânsul «Eşti mulţumit de cum arată oraşul ăsta pe care îl administrezi de nişte ani de zile?», răspunsul onest nu poate să fie decât că nu este mulţumit, cum nu este niciun bucureştean mulţumit”, a afirmat Sebastian Burduja, într-o conferință de presă la Parlament, după ședința Biroului Politic al PNL.

Ministrul PNL al energiei a precizat că niciodată nu a alergat după funcții, dar nici nu se poate da înapoi de la provocări.

„Niciodată nu m-am dat înapoi de la nicio bătălie electorală. Şi când a fost să merg la Neamţ, unde n-aveam nicio şansă să candidez la Parlament în 2016, am făcut lucrul acesta şi o să vă spun, chiar dacă n-am reuşit atunci să intru în Parlament, acele patru luni de zile în care am vorbit zi de zi cu mii şi mii de români au fost o experienţă extraordinară. Nu m-am bătut niciodată după funcţii, dar nu m-am dat niciodată înapoi de la provocări”, a spus Burduja.

Întrebat de jurnaliști ce loc ocupă în sondajele interne făcute de partid şi dacă are şanse la Primăria Capitalei, el a răspuns că nu este important acest lucru și că „sondajele pot arăta eventual o poză în timp”, dar testul final este la vot.

Recent, Burduja a spus că nu exclude nici o candidatură la Primăria Sectorului 1 în 2024, după ce expiră mandatul lui Clotilde Armand.

Politicianul în vârstă de 38 de ani deține acum trei funcții: președinte interimar al PNL Sector 1, președinte interimar al PNL București și ministru al energiei.

George Tuță, posibilul înlocuitor al lui Burduja la PNL Sector 1

Sebastian Burduja a devenit luni, 20 noiembrie, președinte interimar al Organizației de București, care a fost condusă timp de 7 luni, tot interimar, de Hubert Thuma. Libertatea a scris încă din 28 februarie, după ce Ciprian Ciucu s-a retras de la PNL București, că Burduja este principala variantă.

Potrivit cutumei din partidul condus de Nicolae Ciucă, cine conduce PNL București este și candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei.

În locul lui Sebastian Burduja, la filiala Sector 1 al PNL va fi numit deputatul George Tuță, chestor al Camerei Deputaţilor, au declarat surse din Partidul Național Liberal pentru Libertatea. Mutarea urmează să fie oficializată în viitoarea ședință a Biroului Politic al PNL, programată în decembrie.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *