Lachlan Murdoch, șeful Fox Corporation, s-a întâlnit cu Zelenski, la Kiev. De ce spune Ucraina că acesta este „un semnal foarte important”

Lachlan Murdoch, șeful Fox Corporation, s-a întâlnit cu Zelenski, la Kiev. De ce spune Ucraina că acesta este „un semnal foarte important”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit luni, 20 noiembrie, în capitala Ucrainei cu directorul general al Fox Corp, Lachlan Murdoch, în ceea ce Kievul afirmă că reprezintă un „semnal foarte important” de susținere într-un moment în care atenția presei mondiale s-a mutat de la războiul din Ucraina, scrie Reuters.

Fiul cel mare al magnatului media Rupert Murdoch este o figură importantă în presa americană cu înclinații republicane. Vizita acestuia are loc în contextul în care în Ucraina crește îngrijorarea cu privire la viitorul sprijinului militar și economic vital al SUA, în condițiile în care războiul cu Rusia nu să semne că s-ar apropia de final.

Alegerile prezidențiale americane din noiembrie anul viitor ar putea aduce revenirea republicanului Donald Trump, care a criticat dur sprijinul acordat Ucrainei. De asemenea, în Congresul american există o diviziune tot mai mare în ceea ce privește ajutorul pentru Kiev, republicanii fiind cei care și-au exprimat cele mai mari rezerve în privința continuării sprijinului militar și financiar.

„Șeful statului (Zelenski, n.r.) i-a mulțumit lui Lachlan Murdoch pentru vizita lui și a subliniat că este un semnal foarte important de sprijin în momentul în care atenția lumii este estompată de alte evenimente”, a scris cancelaria președintelui ucrainean pe site-ul său.

Această afirmație pare să fie o referire la războiul Israelului din Gaza, care domină titlurile de mai bine de o lună și a deturnat semnificativ atenția presei mondiale de la războiul din Ucraina, care se apropie săptămâna aceasta de 21 de luni.

Zelenski afirmă că este vital să se mențină atenția lumii asupra războiului din Ucraina.

„Pentru noi, pentru luptătorii noștri, acesta nu este un film. Acestea sunt viețile noastre. Aceasta este o muncă grea, de zi cu zi. Și nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori, dar nu avem dreptul să renunțăm și nu vom renunța”, a spus liderul ucrainean, citat de biroul său.

Zelenski a precizat că la întâlnirea cu Murdoch au fost invitați și jurnalistul Benjamin Hall, de la Fox News, care a fost grav rănit în timp ce relata anul trecut despre războiul din Ucraina, și jurnalistul Jerome Starkey, de la The Sun.

Comunicatul cancelariei ucrainene precizează că Zelenski i-a acordat Ordinul de Merit lui Hall, arătat în imagini în picioare, deși este nevoit să poarte o proteză, și dând mâna cu liderul de la Kiev.

Lachlan Murdoch a fost numit președintele unic al News Corp și va continua să fie președinte și director executiv al Fox Corp, au anunțat companiile corporației în septembrie, rezolvând pentru moment problema succesiunii într-unul dintre cele mai puternice imperii media din lume.

Foto: Volodimir Zelenski / Facebook.com

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Ucraina și Rusia

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *