„Legea 2 Mai”, care prevede ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare, a trecut de Senat

„Legea 2 Mai”, care prevede ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare, a trecut de Senat

Ministrul justiției, Alina Gorghiu, a anunțat luni seară, 20 noiembrie, că legea care prevede că traficanții de droguri de mare risc trebuie condamnați direct la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare, a fost adoptată în Senat, în calitate de prim for sesizat.

„Este un proiect cheie al PNL. Un proiect esențial pentru societatea românească, pentru siguranța tinerilor din ziua de astăzi. E o lege care ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare. Acolo le este locul. Când vorbim de droguri de droguri de mare risc, ne referim la cocaină, heroină, ecstasy, fentanyl, oxicodonă”, a spus Alina Gorghiu de la pupitrul Senatului.

Inițiativa legislativă prevede două chestiuni principale:

elimină posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc
pedepsele prevăzute de lege au crescut de la 2-7 ani la 3-10 ani pentru operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive

Proiectul de Lege urmază să ajungă la Camera Deputaților, care este for decizional.

Numele de „Legea 2 Mai”, dat de Alina Gorghiu, a venit după accidentul de mașină comis de Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani aflat sub influența drogurilor, care a lovit mortal 2 tineri la ieșirea din stațiunea 2 Mai, pe 19 august. Vlad Pascu este în acest moment în arest preventiv.

„Legea 2 Mai” este similară cu Legea Anastasia, promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 7 iulie, care prevede că șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori fără permis de conducere și fac accidente mortale ajung direct la închisoare.

Recent, Alina Gorghiu a spus că „sunt milioane de consumatori de droguri în România” și că „nu îi putem băga la puşcărie pe toți”.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *