S-a stabilit când încep licitaţiile pentru tronsonul montan al Autostrăzii Unirii, care costă 7,5 miliarde de euro

S-a stabilit când încep licitaţiile pentru tronsonul montan al Autostrăzii Unirii, care costă 7,5 miliarde de euro

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a declarat luni, 20 noiembrie, că licitaţiile pentru execuţia A8, porțiunea Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, vor începe abia în vara anului viitor.

„Zilele acestea vom semna ultimul contract de execuţie pentru Autostrada Moldovei A7. Este vorba despre lotul 3 Pietroasele – Buzău al tronsonului Ploieşti – Buzău”, a spus Ionel Scrioşteanu, aflat la Iași, potrivit news.ro.

El a adăugat că la începutul anului viitor vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul montan din A8, secțiunea Târgu Mureş-Târgu Neamț, iar în vara lui 2024 vor începe licitaţiile pentru execuția lucrării.

Șeful CNAIR, Constantin Pistol, a anunțat la finalul lunii august că secțiunea II a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț, parte din A8, denumită și Autostrada Unirii, va avea 47 de tuneluri, în lungime totală de 11,64 km, iar potrivit lui Ionel Scrioșteanu, proiectul costă 7,5 miliarde de euro. Sursa de finanțare pentru această secțiune este asigurată din Programul Transport, în valoare de 37,48 miliarde lei, cu TVA.

Pentru această secțiune montană este prevăzută execuția a:

159,2 km lungime totală
119 poduri
19 pasaje
117 viaducte
179 podețe
47 tuneluri, în lungime totală de 11,64 km
5 noduri rutiere
6 spații de servicii
4 parcări de scurtă durată
2 Centre Întreținere și Coordonare
  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *