Liderul unui partid olandez de extremă-dreapta, lovit în cap cu o sticlă de bere, într-un bar, cu două zile înaintea alegerilor. VIDEO

Liderul unui partid olandez de extremă-dreapta, lovit în cap cu o sticlă de bere, într-un bar, cu două zile înaintea alegerilor. VIDEO

Thierry Baudet, liderul unui partid politic de extremă-dreapta din Olanda, a fost agresat în timpul unui eveniment de campanie cu două zile înainte de alegerile naționale, a anunțat luni, 20 noiembrie, formațiunea acestuia, potrivit Reuters.

Forumul pentru Democrație (FvD), partidul condus de Baudet, a precizat, într-un comunicat de presă, că politicianul a fost lovit în ceafă cu o sticlă de bere și lovit la tâmplă.

Înregistrări video ale incidentului, care a avut loc într-un bar, circulă pe rețelele de socializare, împreună cu imagini care îi arată pe polițiști afară în timp ce arestează un suspect.

Vă avertizăm, urmează imagini care pot avea un puternic impact emoțional:

JUST IN: Dutch politician, Conservative Thierry Baudet attacked with a bottle to the head two days before Netherlands election..WHY ARE LEFTISTS SO VIOLENT? pic.twitter.com/TlIiVrwE0i

— Chuck Callesto (@ChuckCallesto) November 20, 2023

Een mislukte moordaanslag op #Thierry #Baudet. Dit wordt toch minstens 10 jaar onvoorwaardelijk. Deze klootzak hebben we niet nodig in onze maatschappij. #FVD#pvv #Timmermans #Jetten #Klaver. pic.twitter.com/FitDWbKDiH

— ꧁༒☬?? ???? ?? ?????☬༒꧂ (@HetPapierenHuis) November 20, 2023

Motivul atacului nu este până în prezent cunoscut.

Baudet a fost dus la un spital din orașul Groningen pentru a primi îngrijiri medicale. Partidul acestuia a precizat că Baudet pare să fi suferit minore, dar și că a fost nevoit să anuleze o apariție programată mai târziu în cursul zilei de luni.

Agresiunea a fost catalogată ca fiind „total inacceptabilă” de către premierul demisionar Mark Rutte, care nu candidează la alegerile din 22 noiembrie.

FvD, partidul lui Baudet, este cunoscut ca fiind eurosceptic, naționalist și anti-imigrație. Se preconizează că va câștiga patru sau cinci locuri în parlamentul olandez, format din 150 de membri.

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *