Israelul publică o înregistrare video în care un militant Hamas execută o femeie ce se ghemuiește la pământ, în timpul asaltului din 7 octombrie

Israelul publică o înregistrare video în care un militant Hamas execută o femeie ce se ghemuiește la pământ, în timpul asaltului din 7 octombrie

Autoritățile israeliene au difuzat luni, 20 noiembrie, imagini video din timpul asaltului din 7 octombrie surprinse de camerele de securitate, în care se vede cum luptătorii înarmați ai grupării islamiste Hamas care au intrat în sudul Israelului îi fugăresc pe oamenii ce participă la festivalul de muzică desfășurat în aer liber în kibubutzul Re’im, iar unul dintre ei este văzut executând o femeie de la mică distanță, informează Reuters.

Israelul încearcă să respingă criticile internaționale aduse în urma ripostei sale militare la asaltul sângeros al Hamas, care a declanșat un război devastator în Fâșia Gaza. În ciuda apelurilor tot mai numeroase pentru încetarea focului, Israelul a anunțat că își va continua ofensiva terestră până când gruparea palestiniană Hamas va fi eradicată din enclavă.

„Acesta este un război între bine și rău”, scrie într-o postare de pe rețelele de socializare, alături de înregistrarea video care arată execuția. Postarea a fost distribuită de către un cont care are legături cu Ministerul de Externe al Israelului.

Înregistrarea video arată mai mulți oameni care fug de militanții Hamas, în timp ce încearcă să scape din zona festivalului de muzică organizat în apropierea graniței, pe data de 7 octombrie, festival care s-a transformat într-un masacru.

La finalul înregistrării video, în fundal, una dintre femeile urmărite se ghemuiește la pământ, cu un bărbat înarmat lângă ea. Câteva momente mai târziu, bărbatul înarmat își ridică pușca și trage de la mică distanță asupra femeii, care se prăbușește.

Înregistrarea nu are sunet, dar un nor de praf se ridică de la sol în momentul în care luptătorul Hamas a apăsat pe trăgaciul armei.

Numele femeii care apare în imagini nu a fost dezvăluit.

Reuters menționează că a verificat locația filmării și precizează că scena s-a desfășurat în apropiere de kibbutzul Alumim, ținând cont de traseu, copaci și de o clădire din apropiere care se potrivesc cu imaginile din satelit ale zonei.

Presiunea asupra Israelului pentru a accepta o încetare a focului în Fâșia Gaza crește, în contextul în care guvernul condus de Hamas afirmă, conform celui mai recent bilanț, că cel puțin 13.300 de persoane au fost ucise, inclusiv 5.600 de copii, în atacurile și bombardamentele armatei israeliene.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *