LIVETEXT | Şeful Hamas: „Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”

LIVETEXT | Şeful Hamas: „Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”

Hamas a anunţat marţi că se apropie de „încheierea unui acord de armistiţiu” în Fâşia Gaza, a declarat liderul mişcării islamiste palestiniene, Ismail Haniyeh. Anunţul vine la scurt timp după ce președintele american Joe Biden a declarat că este de părere că un acord care să asigure eliberarea unora dintre ostaticii ținuți de militanții grupării islamiste Hamas în Fâșia Gaza este aproape.

07:1921-11-2023

Şeful Hamas: „Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”

Hamas a anunţat marţi că se apropie de „încheierea unui acord de armistiţiu” în Fâşia Gaza, a declarat liderul mişcării islamiste palestiniene, Ismail Haniyeh, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Mişcarea (Hamas) le-a dat răspunsul său fraţilor din Qatar şi mediatorilor. Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”, a spus Haniyeh, citat într-un scurt mesaj pe contul Telegram al mişcării palestiniene.

21:2420-11-2023

Joe Biden crede că acordul pentru eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas în Gaza este aproape

Președintele american Joe Biden a declarat luni, 20 noiembrie, că este de părere că un acord care să asigure eliberarea unora dintre ostaticii ținuți de militanții grupării islamiste Hamas în Fâșia Gaza este aproape, relatează Reuters și Sky News.

Întrebat la Casa Albă de un reporter dacă acordul este aproape de a fi convenit, liderul american a răspuns: „Cred că da”.

Mai multe detalii: Joe Biden crede că acordul pentru eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas în Gaza este aproape

21:0520-11-2023

Armata israeliană spune că a localizat fabrica Hamas de rachete și arme în interiorul moscheii din orașul Gaza

Trupele israeliene ale Brigăzii Blindate 188 au localizat un laborator de fabricare a rachetelor Hamas, arme și o intrare în tunel în interiorul unei moschei din cartierul Zeitoun din orașul Gaza, spun armata israeliană, citată de Times of Israel.

„O moschee, în zona Zeitoun, este folosită ca fabrică pentru arme”, a spus purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, într-o conferință de presă.

„Trupele intră în moschee, efectuează scanări și se asigură că nu există capcane. În interior, găsesc un puț de tunel și o scară”, a spus el.

În subsol, Hagari a spus că trupele au găsit „un atelier pentru fabricarea de rachete”.

19:2020-11-2023

Peste 13.300 de morți în Gaza de la începutul războiului, spune Hamas

Ministerul Sănătăţii condus de Hamas din Gaza a anunțat că numărul morţilor în enclavă de la începutul războiului Israel-Hamas a ajuns la 13.300, transmite Times of Israel.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *