Bolnav de o formă de cancer care i-a atacat iar coloana vertebrală, Alex este tratat în Turcia. Pentru terapii radio și investigații, băiatul are nevoie de 15.000 de euro

Bolnav de o formă de cancer care i-a atacat iar coloana vertebrală, Alex este tratat în Turcia. Pentru terapii radio și investigații, băiatul are nevoie de 15.000 de euro

Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul .www.ajutacopiii.ro.

Viața lui Constantin-Alexandru Ene (19 ani), din București, este o luptă continuă pentru supraviețuire în vâltoarea căreia a fost prins încă de când avea doi ani. Tânărul chinuit de cancer (neuroblastom stadiul IV cu metastaze osoase – diagnostic inițial) a trecut în cei 17 ani de când e bolnav prin operații de extirpare a tumorilor, printr-o complicată intervenție chirurgicală de îndreptare a coloanei vertebrale fracturată de tumoră, dar și prin tratamente radio dure și cu citostatice. Acum, când maladia a răbufnit a patra oară, Alex are nevoie de ajutor pentru a putea urma terapia salvatoare în Turcia, care costă 15.000 de euro.

A patra recidivă a bolii în 17 ani

În urmă cu doar câteva luni, lucrurile păreau să se deruleze conform previziunilor medicilor turci de la „Amerikan Hastanesi”, din Istanbul, cei care îl tratează și îl țin sub observație din 2017 pe băiatul bolnav, căruia în țară nu i s-a dat nici o șanșă. Starea de sănătate a lui Alex – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România se încadra în limite normale pentru un tânăr suferind de cancer.

Însă, la unul dintre controalele planificate de specialiști pentru supravegherea evoluției bolii (n.r. – august 2023), după ce tânărul a făcut și cinci cure de imunoterapie, a fost tras un prim semnal de alarmă de oncologii turci. Existau semne că în zona tumorală sensibilă (n.r. – locul unde în timp se formaseră tumorile inițiale ce fuseseră distruse) există din nou activitate canceroasă. Cu alte cuvinte că boala ar fi putut să recidiveze pentru a patra oară în zona vertebrei T7, undeva între omoplați!

„Un coșmar din care parcă nu mai putem să ieșim…”

„Din nefericire, un alt doilea examen computerizat efectuat conform calendarului medical la trei luni distanță (n.r. – noiembrie 2023) a scos la iveală faptul că pe coloana vertebrală a apărut o nouă tumoră, una de dimensiuni milimetrice (n.r. – 16 mm/22 mm). Este vorba de o a patra recidivă în cei 17 ani de când Alex luptă cu cancerul… O tumoră apărută când lucrurile păreau că merg bine… Partea bună este că tumora nu a afectat măduva osoasă, că este foarte bine delimitată și încă nu a produs metastaze.

Depistată la timp de oncologii turci de la „Amerikan Hastanesi”, a fost atacată imediat cu cinci ședințe radio și cu tratamente de susținere a organismului pentru a nu se ajunge în situația ca, din nou, coloana să-i fie grav afectată așa cum s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, când Alex al nostru a fost paralizat timp de un an. Un coșmar din care parcă nu mai putem să ieșim… Suferințe uriașe peste care copilul nostru trece cu un curaj nebănuit, care îi ține aprinsă flacăra speranței într-o nouă vindecare ”, ne-a povestit Elena Ene, mama lui Alex, cum au depistat medicii turci a patra recidivă a cancerului.

Tratamentele în Turcia, 15.000 de euro

Însă, pentru a putea duce la bun sfârșit întregul tratament personalizat – continuat și în funcție de răspunsul organismului la ședințele de radioterapie stereotactică (n.r. – cinci cure extrem de dure făcute la intensitate maximă), dar și de rezultatul biopsiei -, Alex are nevoie de 15.000 de euro. Bani care pentru părinții lui – secătuiți din punct de vedere financiar în cele aproape două decenii de când fiul lor e bolnav – înseamnă o avere. De aceea, mama lui Alex face un apel de suflet la toți aceia care îi pot ajuta fiul cu cât de puțin, pentru că orice bănuț îl va aduce mai aproape pe băiat de tratamentele salvatoare.

„Vă rog din suflet să ne fiți alături pentru a ne salva copilul!”

„Orice sincopă în tratament îl poate costa pe Alex un preț uriaș… Nu ne permitem să întrerupem terapiile. Am plecat iar pe acest drum, pentru a patra oară în acești 17 ani… Trebuie să mergem până la capăt cu speranța că fiul nostru va învinge iar, așa cum a făcut-o mereu. De aceea, avem nevoie ca de aer de cei 15.000 de euro necesari tratamentelor. Fără ajutorul oamenilor cu suflet și al fundațiilor ne este foarte greu, dacă nu imposibil să plătim aceste terapii dătătoare de viață pentru Alex.

Copilul nostru a îndurat chinuri inimaginabile cât pentru o viață de om. A fost paralizat un an, are coloana vertebrală plină de zeci de tije și șuruburi, dar nu a făcut nici măcar un pas înapoi în fața bolii. Vă rog din suflet să ne fiți alături pentru a-l putea salva iar!”, este apelul pe care mama lui Alex îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Cei care doresc să îl ajute pe Alex o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALEX» sau folosind următoarele conturi ale Fundației Ringier:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON

RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer ori redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 8 ani la rubrica AJUTA COPIII

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *